CookiesRTL 7 en RTL 8 in HD TV kwaliteit via UPC

14 oktober 2009 18:54 door Hans Wind

RTL 7 en RTL 8 in HD TV kwaliteit via UPCVanaf 15 oktober aanstaande wordt het voor de kijker mogelijk om RTL 7 en RTL 8 in High Definition (HD) te ontvangen. Hiermee is RTL Nederland met twee van haar vier zenders als eerste commerciële mediabedrijf in Nederland operationeel in HD. Deze stap is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met UPC. Via de HD settopbox van UPC kunnen kijkers met een HD abonnement vanaf nu beide zenders in HDTV-kwaliteit ontvangen. RTL 4 en RTL 5 zijn technisch klaar om in HD te worden uitgezonden. Beide zenders worden volgend jaar bij UPC beschikbaar in HD.

Arno Otto, MD Digital Media van RTL Nederland over de start met HD: “Bij RTL staan twee dingen voorop als het gaat om de consument: service en kwaliteit. De stap naar HD voldoet aan die twee eisen. Deze zomer waren we er al technisch klaar voor en slechts een paar maanden later gaan we ook daadwerkelijk met twee zenders uitzenden. Het bewijst dat RTL onderdeel is van elke belangrijke verandering in medialand en dit ook waarmaakt.”

De eerste programma’s die 15 oktober te zien zijn in HD-kwaliteit zijn bij RTL 8 ‘Oprah’ (17.30 – 18.30 uur) gevolgd door ‘Dr. Phil’ (18.30 – 19.30 uur) en bij RTL 7 ‘Law & Order’ (19:00 – 20:00uur). De eerste films in HD kwaliteit bij RTL 7 zijn: ‘Porky’s’ op 20 oktober (20.30 – 22.30 uur), ‘Copperhead’ op 21 oktober (20.30 – 22.30 uur) en ‘Tank’ op 24 oktober (22.00 – 00.00 uur). Bij RTL 8 is op 25 oktober (22.30 – 00.30 uur) de speelfilm ‘Fear Dot Com’ te zien. Vanaf 15 oktober zijn de meeste buitenlandse series en films bij RTL 7 en RTL 8 in HD-kwaliteit te bekijken. De kijker wordt voorafgaand aan het programma geïnformeerd of het desbetreffende programma in HD-kwaliteit wordt uitgezonden. RTL 7 is te ontvangen via kanaal 77 en RTL 8 via kanaal 80 binnen het UPC domein.

Uitzenden in HD-kwaliteit maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen RTL Nederland en UPC. Er komt tevens aantal nieuwe diensten bij voor klanten van UPC Digitale TV, waardoor het dit jaar nog mogelijk is om RTL Gemist te gebruiken via de Mediabox van UPC. Naast RTL Gemist wordt een geheel nieuwe functionaliteit aan UPC On Demand toegevoegd. Hiermee wordt het in de nabije toekomst mogelijk om afleveringen van verschillende door RTL uitgezonden TV-series al te bekijken vóórdat deze bij de RTL-zenders te zien zijn. Nooit eerder werd in Nederland een dergelijke unieke dienst zo grootschalig uitgerold.

Bron: RTL