CookiesRTL start in najaar ook met HDTV

1 juli 2009 13:54 door Hans Wind

RTL start in najaar ook met HDTVOnze gewaardeerde collega’s van Totaal TV hebben in een exclusief interview met John de Jong, het hoofd van distributie bij RTL Nederland te horen gekregen dat ook RTL besloten heeft om later dit jaar met HDTV te starten op vier zenders.

Over de distributie en voorwaarden is RTL nog in onderhandeling met alle distributeurs.

In het interview stelt John de Jong onder andere: ”RTL wil snel na de zomer starten met de HD kanalen. De eindregie en de technische infrastructuur zijn inmiddels grotendeels klaar om HDTV te kunnen aanbieden. Distributeurs krijgen naast het huidige aanbod van RTL zenders ook de mogelijkheid om de beeldkwalitatief betere HD versies van deze zenders door te geven. Daar hangt voor de distributeur dan natuurlijk wel een prijskaartje aan.”

Veel meer over HDTV bij de commerciële omroepen en reacties van distributeurs is te lezen in Totaal TV editie 16 die op 15 juli in de winkels ligt en het complete artikle van Totaal TV vindt u op RTL start definitief met vier HD kanalen

Nog even afwachten dus voordat we weten bij welke distributeurs de RTL zender in HD TV kwaliteit zullen komen en tegen welke condities.

Bron: Totaal TV