CookiesSamsung LN70F91BD LED LCD TV introductie

14 juni 2007 12:27 door Hans Wind

Samsung LN70F91BD Full HD TV LCD introductieSamsung Electronics Co., Ltd. heeft de grootste commercieel beschikbare LCD HDTV geannonceerd in Korea. De nieuwe Samsung LN70F91BD heeft een Full HD beeldscherm van 70 inch ( bijna 178 centimeter ) en het apparaat beschikt over de beste beeldverbeterings techniek en light-emitting diode (LED) verlichting in plaats van de het gangbare CCFL systeem.

Ook beschikt de LN70F91BD over over Samsung’s nieuwe techniek ( local dimming ) waarmee het LED licht in donkere partijen compleet kan worden uitgeschakeld. Hierdoor kon volgens de fabrikant een dynamische contrast ratio van maar liefst 500.000:1 worden bereikt. Tegelijkertijd is het energie verbruik met 50% verminderd.

Een bijkomend voordeel van het LED systeem is dat een flikkerend beeld of “vegen” op het beeld bij snelle bewegingen, die sommige LCD-TV’s vertonen, kan worden voorkomen.

“Ik ben verheugd om de 70 inch Full-HD LCD TV met de innovatieve Local Dimming technologie te kunnen introduceren,” zei JongWoo Park, President van de Digital Media Business, Samsung Electronics. “Samsung zal zijn leiderschap in de LCD TV markt blijven versterken en haar Full-HD en grootformaat LCD TV lijn blijven verbeteren.”

Een hoogglans, “piano zwarte” uitvoering met titanium chroom accenten onderstreept de elegantie en kwaliteit van de nieuwe Samsung LN70F91BD. De dubbele, verborgen, luidsprekers en de bas luidspreker aan de achterzijde leveren een uitstekende geluidskwaliteit die hoort bij de meer dan levensgrote beelden.

Samsung is van plan om het nieuwe product in de tweede helft van dit jaar wereldwijd op de markt te brengen. Volgens het onderzoeksbureau Display Search is Samsung met een marktaandeel van 17,4 procent ( in omzet gerekend ) de grootste LCD TV leverancier over de periode januari – maart van dit jaar.

Niet alleen het scherm van de LN70F91BD is reusachtig maar ook de prijs. Met een prijs van meer dan 60.000 dollar is het geen koopje.

Meer over Local dimming
De conventionele, CCFL ( cold cathode fluorescent lamp ) achtergrond verlichting wordt vervangen door honderden LED’s. Op deze manier kunnen de lichtste delen van het scherm een maximale helderheid krijgen terwijl het licht volledig kan worden uitgeschakeld in de donkere beeldpartijen. Het resultaat is een zeer hoge contrast ratio in combinatie met een grote energie besparing.

Wie nu al een Samsung LCD HD TV zoekt met LED-backlight kan kijken naar de 720p 40 inch ( 102 cm ) Samsung LE40M91B.

Update april 2009: Inmiddels is ook in Nederland de Samsung LED TV serie uitkomen. De top van deze lijn wordt uitgemaakt door de 7000-serie met daarin onder andere de bekroonde UE40B7000.