CookiesSamsung 8 serie Full HDTV introductie

30 augustus 2008 19:09 door Hans Wind

Samsung 8 serie Full HDTV introductieMet de nieuwe Samsung 8-serie Full HD LCD TV’s brengt wil het bedrijf design en mediaoplossingen op een hoger niveau brengen.

In de Samsung 8-serie zijn de volgende modellen leverbaar::
• De Samsung LE40A856 met 40 inch scherm
• De Samsung LE46A856 met 46 inch scherm
• De Samsung LE52A856 met 52 inch scherm

Deze HD TV serie is met 44,4 mm echter half zo diep als de voorgaande Crystal Design-TV’s. Samen met een opvallend verweven rode dessin, komen de TV’s tegemoet aan de vraag naar een minimalistische stijl met veel functionaliteit. Zo zijn innovatieve technologieén toegepast voor een extra entertainment beleving.

Onderdeel van het Crystal Design is het dubbele injectieproces waarmee de kleuring en de assemblage van de TV-omlijsting worden samengebracht in één handeling. Het resultaat hiervan is niet alleen een TV-omlijsting die de uitstraling van kristal heeft, maar ook een verminderde belasting van het milieu.

De interactieve mogelijkheden maken een HDTV uit de 8-serie het middelpunt van de woonkamer. De mediaoplossing bestaat uit drie kernelementen: WISELINK Pro, DLNA en Content Library. Met WISELINK Pro kunnen gebruikers via een USB 2.0-verbinding apparaten op hun TV aansluiten, zoals camcorders, MP3-spelers en camera’s. Via de TV kunnen zij foto’s, video’s en muziek opzoeken, bekijken of afspelen. De HDTV’s uit de 8-serie zijn DLNA-ready. Met speciale geïnstalleerde software op een PC kunnen gebruikers gedownloade of gestreamde content tegelijkertijd op verschillende TV’s in huis bekijken. De Content Library bevat volop familie-entertainment dat is opgeslagen op het Flash-geheugen van de TV. Variérend van een ‘art gallery’, recepten en fitnesslessen tot spelletjes voor kinderen.

De TV’s uit de 8-serie bieden hoge beeldkwaliteithoogste beeldkwaliteit door Full HD 100 Hz Motion Plus-technologie die beeldvervaging bij snel opeenvolgende beelden tegengaat. De Ultra Clear Panel-technologie maakt zwarttinten levensecht en zorgt voor hoge contrastratio’s.

De vereenvoudigde gebruikersinterface is gemakkelijker te bedienen. De interface is ideaal om data te beheren dat op extern geheugen staat. Met de ‘wheel key’-afstandsbediening is de zogenaamde Smart Content Manager snel op te roepen. Via de afstandsbediening is in een soepele beweging een overzicht op te vragen van vaak bekeken zenders. De TV’s uit de 8-serie hebben een tweede afstandsbediening met alleen de basisfuncties in de vorm van een gladde kiezelsteen. Dat is handig en stijlvol in elk interieur.
Verder heeft de 8-serie naast drie HDMI-verbindingen aan de achterkant een extra HDMI-verbinding aan de zijkant. Alle high definition-apparatuur, waaronder gameconsoles, home theater systems en Blu-ray Disc-spelers, zijn hierdoor eenvoudig aan te sluiten op de TV’s.

Samsung 8-serie prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe 8-serie van Samsung is verkrijgbaar vanaf september 2008.

Bron: Samsung

Meer Samsung IFA annonceringen kunt u vinden in ons artikel Samsung met veel nieuws op IFA Berlijn