CookiesSamsung ATIV klaar voor Windows 8

2 september 2012 04:43 door Hans Wind

Samsung ATIV klaar voor Windows 8Samsung introduceerde op de IFA 2012 in Berlijn het overkoepelende merk ATIV waaronder apparaten vallen die Windows 8 en Windows Phone 8 als besturingssysteem hebben. Het gaat daarbij dan om ATIV Smart PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab en de smartphone ATIV S waarmee Samsung een lijn Windows 8-devices zal gaan voeren.

“Samsung is een van de weinige bedrijven die zo’n volledige productlijn met Windows 8-devices kan aanbieden,” zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung. “Wij willen consumenten méér keuze bieden uit producten die op het Windows 8 platform draaien. Wij zijn er trots op dat wij met al onze ATIV-devices het leven makkelijker kunnen maken.”

ATIV Smart PC

De ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro combineren de kracht van een notebook en het mobiele gemak van een tablet. Met het toetsenbord-docking-systeem schakel je makkelijk tussen tablet (zonder toetsenbord) en notebook (mét toetsenbord). Daarnaast zijn er de voordelen van het multi-touch screen waarmee je met tien vingers tegelijk werkt. Handig als je bijvoorbeeld afbeeldingen wilt roteren of door pagina’s wilt bladeren.
Verder kun je met de geavanceerde S Pen heel nauwkeurig aantekeningen maken in S Note. Het lijkt alsof je gewoon met pen en papier bezig bent, terwijl de mogelijkheden veel uitgebreider zijn. Op de ATIV Smart PC Pro werk je bovendien op het heldere SuperBright Full HD LCD scherm van 11,6 inch.

Ondanks het compacte formaat hebben beide ATIV Smart PC’s diverse poorten, zoals USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), mHDMI, miniSD en twee extra USB 2.0 poorten op het toetsenbord. Om onderweg altijd van de ATIV Smart PC gebruik te kunnen maken, gaat de batterij tot 13,5 uur mee zonder tussentijds opladen. De krachtigere versie ATIV Smart PC Pro heeft een batterijduur van 8 uur.


Samsung ATIV TabSamsung ATIV Tab

Met de Samsungs ATIV Tab (10,1 inch scherm) benut je een aantal voordelen die Windows 8 met zich meebrengt, terwijl je met Windows RT mobiel blijft. De tablet weegt maar 570 gram en is slechts 8,9 millimeter dun.

Op de ATIV Tab staat al Microsoft Office Home en Student 2013, zodat je tussendoor ook bijna alle dingen kunt doen die je op een PC gewend bent. De 8,200 mAh batterij zorgt er voor dat je het wel even uithoudt. De tablet is bovendien compatible met alle Windows computers en accessoires zoals printers, toetsenborden, projectoren en losse monitoren. Met de ATIV Tab kun je volgens Samsung uit de voeten.


Samsung ATIV SSamsung ATIV S smartphone

De Samsung ATIV S is de nieuwe smartphone met Windows Phone 8. De ATIV S heeft een 1,5 GHz dual-core processor. Door de HSPA+42 verbindingsmogelijkheid kun je, waar die dienst beschikbaar is, snel over het internet surfen en veeleisende games en werkgerelateerde programma’s gebruiken. De Samsung ATIV S heeft een 4,8 inch HD Super AMOLED scherm.

Samsung ATIV prijs en beschikbaarheid

• De Samsung ATIV Smart PC is vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 849 Euro.

• De Samsung ATIV Smart PC Pro is vanaf eind oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 1.299 Euro.

• De Samsung ATIV Tab is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 699 Euro.

• De Samsung ATIV S is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs Van 549 Euro.

Bron: Samsung