CookiesSamsung BD-UP5000 Duo HD speler introductie

13 april 2007 09:25 door Hans Wind

Samsung BD-UP5000 Duo HD speler introductieSamsung Electronics Co. Korea maakte vandaag bekend dat het bedrijf later dit jaar een duo HD speler, de Samsung BD-UP5000, zal introduceren.

De nieuwe Samsung BD-UP5000 Duo HD speler zal volledige ondersteuning bieden voor zowel HD-DVD als Blu-Ray Disc formaat en de bijbehorende interactive functionaliteit, HDi en BD-Java. Met de duo HD speler kunnen gebruikers genieten van het additionele studio materiaal zoals trailers, director’s commentaar, uitgebreidere interactive menu’s en opnamen achter de schermen. De nieuwe Samsung BD-UP5000 zal worden toegevoegd aan de bestaande lijn van tweede generatie Blu-Ray. Volgens Samsung een ijzersterke combinatie in aanvulling op de HDTV lijn van het bedrijf.

“We verwelkomen de Samsung Duo HD speler als een extra oplossing in de markt die zal kunnen helpen om de verwarring bij consumenten te verminderen en de aarzeling om HD media te kopen zal wegnemen”, stelde Ron Sanders, President van Warner Home Video. “Dit is een innovatief product dat ons dichter kan brengen bij een brede acceptatie van HD .”


“We zijn blij met de annoncering van onze Duo HD speler. Consumenten willen graag meer HD content maar zin momenteel verward door de concurrerende formaten. De Samsung Duo HD speler zal consumenten in staat stellen om elke HD film te bekijken ongeacht het formaat Disc. Samsung vastbesloten om het lkeven eenvoudiger te maken met behulp van technologie en we zullen de volgende generatie DVD producten zodanig op de markt brengen dat consumenten en marktpartijen tevreden kunnen zijn. Dat is grote winst voor de consument.

Als lid van het DVD forum en participant in de DVD industrie erkennen we dat zowel HD DVD als Blu-Ray hun specifieke voordelen hebben. Als gevolg daarvan, hebben we besloten om een duo formaat speler op de markt te brengen. ” zei Dongsoo Jun, Executive Vice President of the Digital AV Divisie bij Samsung Electronics.

De Samsung BD-UP5000 is overigens niet de eerste speler die Blu-Ray en HD-DVD kan afspelen. LG Electronics kondigde al eerder dit jaar de LG BH100 combo speler aan.