CookiesSamsung Chromebook Series 5 introductie

12 mei 2011 09:33 door Hans Wind

Samsung Chromebook Series 5 introductieSamsung lanceert met de Chromebook Series 5 het eerste notebook ter wereld dat draait op het Chrome OS besturingssysteem. Het nieuwe notebook biedt snelheid, veiligheid en online entertainment.

“Met de Samsung Chromebook Series 5 voegen wij een compleet nieuwe productcategorie aan de notebookmarkt toe”, zegt Jos Beernink, directeur van de IT-divisie van Samsung Electronics Benelux. “Dankzij het samenwerkingsverband hebben wij onze expertise op het gebied van design en technologie kunnen combineren met de intuïtieve gebruikersinterface van Google. Met dit revolutionaire notebook dat tegemoet komt aan de digitale lifestyles van tegenwoordig als resultaat.”

Chromebook 5Met zijn elegante design, slanke body van 2 cm dun en de zwart met witte finish verenigt de Samsung Chromebook Series 5 vorm en functie. Het 12,1 inch Super Bright Plus display gaat reflectie en schittering tegen voor een levensechte visuele ervaring in alle lichtomstandigheden. Zelfs buiten en in matig verlichte ruimtes brengt het display met een helderheid van 300 nit beelden tot leven. De Intel N570 1,66GHz dual-core processor maakt van dit notebook een krachtig device.

Met een gewicht van 1,45 kilo en een accuduur tot 8,5 uur – inclusief vijf uur video’s afspelen – kun je het notebook een dag gebruiken zonder tussentijds opladen. De accu van de Series 5 kan tot 1.000 keer worden opgeladen. Dat is drie keer zo vaak als conventionele accu’s.

Snelheid en veiligheid

Google heeft het Chrome OS ontwikkeld met drie sleutelfactoren in het achterhoofd: snelheid, eenvoud en veiligheid. Zo start de gemiddelde notebook in 45 seconden op. De Samsung Chromebook Series 5 is gebruiksklaar in minder dan 10 seconden. En als het notebook in de slaapstand staat, kun je binnen een seconde aan de slag.

Met het Chrome OS hoef je je volgens de fabrikant geen zorgen te maken over de beveiliging of dataverlies, omdat alles in de cloud staat. Daarmee behoren kwaadaardige spyware, trojans en virussen tot het verleden. Als het notebook ooit kapot gaat of kwijtraakt, staan al je bestanden veilig online.

Met het versimpelen van browsen, sociaal netwerken, applicatiegebruik en het bekijken van multimedia, sluit de Samsung Chromebook Series 5 aan op de online entertainment lifestyles van vandaag de dag. Een optionele VGA adapter legt een verbinding met een tweede monitor of televisie, terwijl je via de audio-ingangen een microfoon, koptelefoons of externe speakers aansluit.

De HD webcam maakt het audiovisuele pakket van de Samsung Chromebook Series 5 compleet.

Ook zakelijk kun je met de Samsung Chromebook Series 5 aan de slag. Het comfortabele eilandtoetsenbord zorgt ervoor dat je productief blijft. Je hebt altijd toegang tot data met optioneel draadloos 3G, WLAN en de 4-in-1 kaartlezer.

Samsung Chromebook Series 5 Specificaties

• CPU: Intel® N570 1.66GHz Dual Core
• Besturingssysteem: Chrome OS
• Opslag: SSD 16GB
• Geheugen: 2GB DDR3
• Display: 12.1 inch WXGA LCD, SuperBright (300 nit)
• Resolutie: 1280 x 800
• Beveiliging: TPM
• Accu: Li-Ion Polymer 61 Wh, tot 8,5 uur
• Gewicht: 1,45 kg
• I/O poorten: 2 x USB, SIM Card Slot, 4-In-1 (SD, SDHC, MMC), VGA Dongle, DC-in

Samsung Chromebook Series 5 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Chromebook Series 5 is in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar.

Voor een actuele Samsung Chromebook prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Samsung