CookiesSamsung Crystal Design 6-serie en nieuwe Plasma HDTV

8 april 2008 19:43 door Hans Wind

Samsung Crystal Design 6-serie en nieuwe Plasma HDTVMet de introductie van de HDTV’s uit de Crystal Design 6-serie herdefinieert Samsung de rol van de HD TV binnen het huis. Het ontwerp van de TV’s laat zien dat mode, kunst en de voorkeur van vrouwen het design van televisies steeds meer inspireren.

Samsung heeft als eerste een productietechniek voor kleinere AV-apparatuur en luxe auto-interieurs toegepast om een TV te ontwikkelen die het traditionele zwarte design achter zich laat. Voor het nieuwe design is een vleugje amber toegevoegd aan de doorzichtige TV-omlijsting, waardoor een glansachtige finish ontstaat.

De HDTV krijgt volgens Samsung de rol van een multimedia middelpunt in huis. De integratie van geavanceerde netwerkmogelijkheden en HD-connectiviteit maken dit mogelijk.

Via de vier Simplay HDMI 1.3 poorten kan een scala aan apparatuur worden aangesloten, variérend van Home Theater Systeem, Blu-ray Disc speler tot camcorder.
De Full HDTV’s (1080p) uit de 6-serie hebben een contrastratio van 50.000:1 en een glasheldere en haarscherpe beeldkwaliteit. De TV maakt gebruik van high-speed vloeibare kristallen voor de snelste responstijd in zijn klasse.

De responstijd van 4 ms in combinatie met de Auto Motion Plus 120Hz™anti-beeldvervagingstechnologie gaat vervaging en trillingen tegen. Zelfs games en de meest spectaculaire actiescènes verschijnen hierdoor haarscherp in beeld. Daarnaast beschikt deze HDTV over de baanbrekende Super Clear Panel-technologie. Kleuren zijn levensecht. Zwart is ook echt zwart.
De Samsung LE32A656 ,LE37A656, LE40A656, LE46A656 en LE52A656 zijn verkrijgbaar vanaf eind april.

Samsung PS50A550P Samsung PS50A550P plasma HD TV
Naast de nieuwe Crystal Design 6 LCD-serie is de Full HD Plasma (1080p) 5-serie van Samsung aangekondigd. Voor deze TV heeft Samsung nieuwe technologie toegepast om goed beeld en geluid te leveren.

Razendsnelle sequenties in films worden glashelder en haarscherp weergegeven. Voor een perfect beeld is deze TV uitgerust met een Single Scan Systeem. Met drie HDMI 1.3-aansluitingen en twee USB 2.0-poorten zijn tal van apparaten zonder tussenkomst van een pc aan te sluiten.

De nieuwe Samsung Samsung PS50A550 is verkrijgbaar vanaf mei voor een verkoopadviesprijs van € 1.999,- inclusief BTW.

Bron: Samsung