CookiesSamsung DCB-P850 Hard disk recorder

19 september 2006 17:16 door Hans Wind

Samsung DCB-P850RS Hard disk recorderVoor digitale Televisie kijkers van @Home (Essent Kabelcom), Casema, Multikabel en CAIW heeft Samsung een digitale televisie hard disk recorder voor de kabel ontwikkeld.

De digitale TV-kijkers kunnen hiermee niet alleen digitale TV ontvangen, maar ook TV-uitzendingen op de harde schijf van 160 GB opnemen. Omdat de Samsung DCB-P850 over twee tuners beschikt, kan een TV-programma worden bekeken en tegelijkertijd een programma van een andere zender worden opgenomen, of kunnen op hetzelfde moment twee programma’s worden opgenomen.

Bij de Samsung DCB-P850 staat het gemak voor de televisiekijker voorop. Wanneer je wordt gestoord door de telefoon of deurbel, hoeft je niets van je lievelingsprogramma te missen. Via de pauzeknop ‘Time Shift Recording’ zet je het beeld eenvoudigweg stil. Wanneer je na vijf minuten weer voor de TV plaatsneemt, pakt hij het programma op waar hij het zojuist had stilgezet. Ook heeft de gebruiker toegang tot een elektronische programmagids en een overzicht van opgeslagen uitzendingen. Dankzij de gebruiksvriendelijke menustructuur kun je deze eenvoudig op het televisiescherm oproepen en uitzendingen opnemen of afspelen. Met Picture-in-Picture verschijnen twee zenders op hetzelfde moment in één beeld, zodat tijdens het bekijken van een film die fantastische voetbalgoal niet gemist hoeft te worden.


Via een USB 2.0-poort kunnen MP3-spelers en digitale fotocamera’s op de DCB-P850 worden aangesloten, waarmee JPEG- en MP3-bestanden op de harde schijf van de digitale hard disk recorder van Samsung kunnen worden overgezet en weergegeven. De DCB-P850 beschikt over SRS TruSurround XT, een surround sound vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop.

De DCB-P850 digitale televisie hard disk recorder is verkrijgbaar in de kleuren zilver ( Samsung DCB-P850RS ) en zwart ( Samsung DCB-P850R ) voor een adviesprijs van € 399,- inclusief B.T.W. maar wordt natuurlijk inmiddels ook al goedkoper aangeboden. (zie de prijs informatie onderaan dit artikel )

Voor de goede orde: dit apparaat ondersteunt geen HDTV.

De gebruiksaanwijzingen voor de Samsung DCB-P850R en Samsung DCB-P850RS kunt u vinden op de Samsung website.

Specificaties van de Samsung DCB-P850R

TYPE Digitale Televisie Hard Disk Recorder DCB-P850R
MODEL Beeldverhouding 4:3 / 16:9
Beeldresolutie 576p/i
Teletekst en ondertiteling O
Letterbox-conversie O
Digitale kwaliteit beeld en geluid O
GEHEUGEN Harde schijf 160 GB
AUDIO/VIDEO UITGANG Standaard PAL
Scart 2
Composiet-uitgang 1
Component-uitgang 1
S-video uit 1
HDMI
USB host/slave USB 2.0 (host)
Audio uit scart / audio(l/r)
Gegevenssnelheid 1~15MB/s
Dolby Digital uitgang optisch/coaxiaal O/O
SRS Surround SRS TruSurround XT
BEDIENINGSGEMAK Snelle en eenvoudige installatie O
Preview beeld via de elektronische programmagids (EPG) O
Instelbaar voor 4:3 en 16:9 beeldscherm O
Timeshifting O
Picture in Picture (PIP) O
One Touch Recording O
Opnames bewerken O
OVERIGE Afmetingen (hxbxd) 381 x 60 x 267 mm
Kleur Verkrijgbaar in zwart en zilver

Samsung DCB-P850R prijs vergelijking