CookiesSamsung introduceert nieuwe digitale camera serie

8 januari 2010 13:01 door Hans Wind

Samsung introduceert nieuwe digitale camera serieSamsung Electronics introduceert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas stijlvolle digitale camera’s die verder gaan dan een fototoestel. Met de ST5500 kun je foto’s direct doormailen. Dankzij het AMOLED touchscreen-display en de Smart Gesture-gebruikersinterface bepaal je in een wenk wat je wilt zien en fotograferen. Daarnaast kun je nu met de camera’s kwalitatieve foto’s en video’s maken met ongekende zoommogelijkheden. In uiterst compacte behuizingen lanceert Samsung revolutionaire digitale camera’s waarmee je de mooiste foto’s maakt.

Samsung onthult met de ST5500 en ST5000 een paar stijlvolle 14,2 megapixel camera’s boordevol indrukwekkende features. De ST5500 met 3,7 inch AMOLED touchscreen is bijvoorbeeld voorzien van Wi-Fi. Niet voor niets is de Samsung ST5500 onderscheiden met een 2010 CES Innovation Award. Het gebruiksgemak van beide camera’s is sterk vergroot. Deze toestellen hebben een soepel lijnenspel, een zeer compacte roestvrij stalen behuizing en krachtige Schneider-KREUZNACH-lenzen met 7x optische zoom. Daarnaast zijn de toestellen zo ontworpen dat je er de beste zelfportretten en groepsfoto’s mee kunt maken.
Met draadloze connectiviteit in de vorm van Bluetooth 2.0, Wi-Fi en DLNA heb je geen PC meer nodig om foto’s over te zetten naar een HDTV of fotolijstje.

Met het QWERTY-toetsenbord op het touchscreen van de camera mail je de zojuist gemaakte foto’s naar je vrienden of upload je ze direct op Facebook, Picasa, YouTube en SamsungImaging.com. Met AllShare op de ST5500 is het zelfs mogelijk om 720p HD-video’s draadloos over te zetten op TV.
De ST5500 heeft een 3,7 inch breed WVGA AMOLED-display, de ST5000 heeft een 3,5 inch touchscreen TFT LCD-scherm. Beide camera’s zijn uitgerust met de Smart Gesture touchscreen-gebruikersinterface met interne bewegingssensor. Met een enkele beweging scroll je door de foto’s, geef je opdrachten of activeer je de ‘one-touch’ autofocus.
Dankzij Samsung’s nieuwe Smart Auto 2.0-technologie stellen de camera’s zich automatisch in op de beste belichting afhankelijk van de omgeving die je wilt fotograferen of filmen.

Samsung ST5500 en ST5000 prijs en beschikbaarheid
De Samsung ST5500 en ST5000 zijn vanaf februari 2010 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 399,- en € 299,- inclusief BTW.

Zet jezelf ‘in the picture’ met Dual LCD-camera’s
Op CES onthult Samsung haar vernieuwde 2View-lijn met de twee camera’s PL150 en PL100. Deze 12,4 en 12,2 megapixel camera’s hebben een display op zowel de voor- als achterkant van het toestel. Bovendien beschikken deze camera’s over features waarmee het heel makkelijk wordt om de mooiste herinneringen samen met je familie en vrienden voor en achter de camera te delen. Aan de voorzijde van deze camera’s zit een 1,5 inch kleuren LCD-display waarmee je controleert of je een zelfportret, groepsfoto of -video maakt. De verbeterde features op de Touch of Color™ PL150 en de PL100 zijn o.a. de Children-modus en de Self-Timer. Om kinderen te laten lachen in de lens bevatten deze camera’s verschillende filmpjes waarmee je hun aandacht trekt. Bij het gebruik van de zelfontspanner is voor de groep duidelijk op het frontdisplay te zien wanneer de foto gemaakt wordt of wanneer de video-opname start.
De PL150 en PL100 hebben beide een 12,2 megapixel LCD-display. Bovendien beschikt de PL150 over 5x optische zoom en een 27 mm groothoeklens. Zelfs wanneer je inzoomt, blijven foto’s en video’s haarscherp. Hier zorgt Dual Image Stabilization (IS) voor.

Samsung PL150 en PL100 prijs en beschikbaarheid
De Samsung PL150 en PL100 zijn vanaf februari 2010 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 229,- en € 179,- inclusief BTW.

Veelzijdige en stijlvolle camera’s
Met de ES70 en ES65 presenteert Samsung twee stijlvolle, gebruiksvriendelijke compactcamera’s die over alle tools beschikken om goed te fotograferen en een goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben. Met deze 12,2- en 10,2 megapixel camera haal je elk voordeel uit de krachtige lens. Met een 27mm groothoeklens en 5x optische zoom maak je perfecte landschapsfoto’s en de beste portretten vol details. Dankzij Dual Image Stabilization (IS) blijven foto’s haarscherp zonder ruis of vervorming. Daarnaast zijn deze camera’s voorzien van Smart Auto, een technologie waarmee de camera’s zelf de beste belichting, kleurstelling en sluitertijden kiezen bij de omgeving of het onderwerp. Beide camera’s hebben verder Samsung’s Perfect Portrait System. Dit is een serie technologieën zoals Face Detection, Smile Shot, Blink Detection en Beauty Shot waarmee je automatisch de beste portretten maakt.

Samsung ES70 en ES65 prijs en beschikbaarheid
De Samsung ES70 en ES65 zijn vanaf februari 2010 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 129,- en € 109,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung ES70 prijs vergelijking

Samsung ES65 prijs vergelijking