CookiesSamsung F9000 Ultra HD TV modellen in 55 en 65 inch

5 juli 2013 10:34 door Hans Wind

Samsung F9000 Ultra HD TV modellen in 55 en 65 inchSamsung introduceert in Nederland twee nieuwe Ultra High Definition (UHD) televisies met een 55 inch ( de Samsung UE55F9000 ) en 65 inch ( de Samsung UE65F9000) scherm. De nieuwe F9000 modellen bieden uitstekende beeldkwaliteit, een stijlvol design en kunnen in de toekomst worden voorzien van Samsungs Evolution Kit. Daarmee worden alle toekomstige TV-functies geüpgraded, zodat je TV ook jaren na aankoop aan de nieuwste standaarden blijft voldoen.

Upscaling

Samsung kondigde eerder dit jaar al de 85 inch uitvoering van de F9000 UHD TV aan. Naast dit model komen nu een 55 en 65 inch uitvoering beschikbaar. De nieuwe Ultra High Definition televisies bieden een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dat is een vier keer hogere resolutie dan Full HD TV’s. Zodra er dvd’s, Blu-rays of Video on Demand bronnen worden afgespeeld van een lagere kwaliteit (SD, HD of FHD), worden deze beelden automatisch opgeschaald naar UHD. De beeldkwaliteit wordt verder verfijnd door Samsungs ‘Precision Black Pro’, een technologie die zorgt voor diepe zwart- en heldere witweergave. De nieuwe modellen zijn ook voorzien van Micro Dimming Ultimate technologie.

Samsung F9000 ontwerp

De nieuwe F9000 UHD TV’s heeft een dun beeldscherm met smalle rand en een metallic afwerking.

Smart TV

De nieuwe UHD TV’s zijn ook uitgerust met Samsungs Smart TV-toepassingen. Daardoor heb je ook toegang tot bijvoorbeeld de Smart Hub en de toepassing S-recommendation, die suggesties doet op basis van je kijkgedrag. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van Smart Interaction. Daarmee bedien je de TV via spraakcommando’s en gebaren.

Samsung blijft de komende jaren onderzoeken hoe de beeldkwaliteit en het gebruik van televisies kunnen worden verbeterd. Met de nieuwe UHD TV’s ben jij alvast voorbereid op de toekomst. Zodra er nieuwe standaarden beschikbaar komen op het gebied van bijvoorbeeld beeldkwaliteit, kun je met de Samsung Evolution Kit je televisie upgraden naar de nieuwe standaarden. Naast de upgrade op het gebied van beeldkwaliteit, zullen ook toekomstige Smart TV-functies beschikbaar komen via deze Evolution Kit.

Samsung F9000 prijs en beschikbaarheid

De Samsung F9000 UHD TV in 55 en 65 inch zijn vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 4.999 en € 6.999 incl. BTW.

Bron: Samsung