CookiesSamsung HDTV’s krijgen Europees Flower eco-keurmerk

1 juli 2008 11:33 door Hans Wind

Samsung HDTV's krijgen Europees Flower eco-keurmerkHet Europees eco-label Flower is toegekend aan de LCD-HDTV’s van Samsung. Samsung TV’s hebben hiermee het predikaat van meest milieuvriendelijke TV’s in hun klasse.

De Samsung 4-, 5- en 6- HD TV serie groter dan 32 inch zijn beoordeeld aan de hand van eco-label-criteria. Het onafhankelijke instituut SIS Eco-labelling houdt met alle milieu-aspecten van de TV’s rekening. Vanaf de preproductie tot en met het moment dat de TV aan vervanging toe is.

De Samsung Crystal 6-serie HD TV’s bevat geen conventionele kleurenlakken en dus geen vluchtige organische verbindingen (VOC’s) die negatief op de gezondheid kunnen uitwerken. Met de Crystal Design-technologie werkt Samsung op de 6-serie TV’s met de natuurlijke schoonheid van kristallen door te spelen met kleur en lichtinval.

Als de grootste HD TV-fabrikant ter wereld gelooft Samsung dat state-of-the-art-technologieén en eco-design prima samengaan. Door de combinatie geeft Samsung prioriteit aan milieuvriendelijke prestaties van de televisies, of dat nu het elimineren van schadelijke chemicalién, het verhogen van de duurzaamheid of het verbeteren van het recyclingsproces is.

Het verworven eco-label is volgens Samsung symbolisch voor de krachtige prestaties, de kwaliteit en de innovatie van Samsung producten. Samsung streeft ernaar milieuvriendelijke aspecten te integreren in het productieproces en het design van haar producten. Samsung wil niet alleen de beste televisies van de wereld, maar ook vóór de wereld maken.

EU Eco-label
Het Europese eco-label Flower bestaat sinds 1992. Het is een officieel certificaat aan de hand waarvan Europese consumenten kunnen bepalen wat het meest milieuvriendelijke product is.

Bron: Samsung