CookiesSamsung Galaxy Note 10.1 tablet

6 augustus 2012 10:24 door Hans Wind

Samsung Galaxy Note 10.1 tabletMet de Samsung Galaxy Note 10.1 is het maken van aantekeningen, schetsen en fotobewerkingen nog eenvoudiger.

Met de S Pen werk je volgens de fabrikant productiever, creatiever en slimmer. De S Pen is het natuurlijke verlengstuk van je hand waarmee je op het 10.1 inch scherm al je hersenspinsels, aantekeningen en schetsen met wetenschappelijke precisie digitaal vastlegt. De slimme S Pen denkt ook met je mee. Hij is geïntegreerd in de behuizing, maar zodra je de pen eruit haalt, worden er automatisch applicaties geopend. Zo kun je direct aan het werk. Je kunt daarbij zelf je voorkeuren selecteren zoals S Note, S Planner, Adobe Photoshop Touch of Polaris Office. Je bent dus direct in business om aantekeningen en schetsen te maken of professioneel foto’s te bewerken. De Adobe Photoshop Touch-applicatie is al voor je geïnstalleerd op de Galaxy Note 10.1.

S Note is een toepassing die je persoonlijke aantekeningen en schetsen combineert met digitale content in vooraf geïnstalleerde templates. Met Shape Match en Formula Match digitaliseer je figuren en formules. Bovendien zijn zoekmachines direct binnen S Note geïntegreerd. Zo kun je nieuwe content en informatie direct verwerken, zonder tussen schermen te wisselen.

Galaxy Note 10.1-achterkantGalaxy Note 10.1 hardware

De Note 10.1 komt met een 1,4 GHz quad-core processor, een resolutie van 1.280×800 pixels, 2 GB RAM geheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Het vormt volgens Samsung geen probleem om meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken, inclusief relatief ‘zware’ grafische toepassingen. Het scherm blijft via Smart Stay bijvoorbeeld geactiveerd zolang je er naar kijkt. Met Pop Up Play kun je overal op het scherm een video bekijken, terwijl andere taken gewoon ‘open’ blijven staan. Via AllShare Cast wissel je elk bestand direct uit met je tablet, PC of TV met DLNA, ongeacht wat je wilt tonen. AllShare Play maakt het bovendien mogelijk om documenten, presentaties en afbeeldingen te delen zonder alle aparte bestanden te uploaden.

De Galaxy Note 10.1 is geschikt voor multitaskers, want via het Multiscreen kun je twee verschillende applicaties náást elkaar open hebben staan en gebruiken. Open bijvoorbeeld de browser terwijl je notities aan het maken bent.

Actief leren

De mogelijkheden van de Galaxy Note 10.1 zijn groot. Samsung ziet daardoor ook volop mogelijkheden voor educatiedoeleinden. Zo kun je de Note 10.1 bijvoorbeeld gebruiken als eTextbook. Met de S Pen maak je aantekeningen tijdens colleges, een thuisstudie of een vergadering. Samsung werkt momenteel aan de doorontwikkeling van nieuwe, ongelimiteerde (les)mogelijkheden van de Galaxy Note 10.1.

Samsung Galaxy Note 10.1 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 10.1 is verkrijgbaar in een witte en zwarte/grijze uitvoering. Het Wi-Fi model heeft een verkoopadviesprijs van € 479,- incl. BTW. De Galaxy Note 10.1 met 3G en Wi-Fi kost € 599,- incl. BTW.

Bron: Samsung