CookiesSamsung Galaxy Note 10.1 versie 2014

11 november 2013 08:09 door Hans Wind

Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014De Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014 Edition werd in september al op de IFA in Berlijn getoond maar is nu goed leverbaar. Met de vernieuwde tablet kun je snel multitasken en daarnaast is het met de meegeleverde S Pen mogelijk om zelf content te creëren. Vervolgens bekijk je het eindresultaat op het 10 inch WQXGA Super Clear LCD scherm met een resolutie van 2.560×1.600 pixels.

De nieuwe Note 10.1 beschikt over een 1,9 GHZ Quad Core processor en 3 GB RAM geheugen. De tablet is ook strakker van vormgeving en dun en licht te noemen.

Het 10 inch scherm heeft een viermaal grotere pixeldichtheid dan de oorspronkelijke Galaxy Note 10.1. Daardoor levert de 2014 versie een duidelijk betere kijkervaring.

Verbeterde S Pen

De nieuwe S Pen van de Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014 werkt ook beter dan zijn voorganger. Je kunt bijvoorbeeld interessante content in scrapbooks samenbrengen, een lijst met discussiepunten voor een vergadering maken of een verlanglijst voor je verjaardag opstellen. Met de S Pen van de Note 10.1 kun je – net als met de S Pen van de Note 3 – ook de functies Action Memo, Screen Write en S Finder gebruiken om je creativiteit en productiviteit verder te vergroten.

Naast de S Pen is ook S Note vernieuwd. De interface is verbeterd en er zijn functies toegevoegd om makkelijker met de S Pen handgeschreven notities te maken. Met Easy Chart zet je getekende visualisaties direct om in mooie grafieken.

De schermgrootte en resolutie van het 10 inch maakt multitasken mogelijk. Met Multi Window kun je afzonderlijke delen van dezelfde applicatie draaien en de S Pen gebruiken om content te slepen van het ene naar het andere window. Via Pen Window teken je een window van welke grootte dan ook, waarna je direct toegang hebt tot in-applicatiemogelijkheden, zoals YouTube of calculator.

Met de Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014, breng je ook je favoriete bronnen samen in een handig dashboard. Van daaruit heb je direct toegang tot je content die in magazinestijl aan je wordt gepresenteerd.

Extra content

De nieuwe Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014 biedt ook toegang tot content van partners, waardoor nog meer mogelijkheden voor entertainment, creativiteit en productiviteit binnen handbereik zijn. Zo geeft Samsung Content Gifts je gratis toegang tot content van uitgevers zoals Bloomberg, BusinessWeek en The New York Times. Of gebruik gratis apps zoals Autodesk Sketchbook for Galaxy en de Twitter app die is afgestemd op de nieuwe Note. Je vindt nieuwe content overigens makkelijk via de Samsung Apps widget, die leidt je direct naar extra content die Samsung gratis aanbiedt.

Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 10.1 versie 2014 is beschikbaar in een WiFi-versie en een WiFi én LTE-versie in de kleuren Jet Black en Classic White. Beide versies hebben 32 GB geheugen en Micro SD slot . De adviesverkoopprijs start vanaf 599 euro.

Bron: Samsung

Gerelateerd artikel: Samsung Galaxy Note 10.1 2014 review