CookiesSamsung Galaxy Note 10.1

27 februari 2012 08:26 door Hans Wind

Samsung Galaxy Note 10.1De Samsung Galaxy Note 10.1 heeft een 10.1 inch groot scherm waarop je volgens de fabrikant nog beter kunt multi-tasken. Terwijl je internetpagina’s, video en applicaties naast elkaar bekijkt, kun je tegelijkertijd je creatieve invallen schetsen of opschrijven met de S Pen. De Note 10.1 bouwt voort op het concept van de eerder verschenen Galaxy Note met 5,3 inch scherm.

S Note op de Galaxy Note 10.1 is een hulpmiddel waarmee je op je eigen storyboards aantekeningen of schetsen toevoegt aan voor jouw interessante internetpagina’s, beelden of andere digitale media. Zo creëer je je eigen content op vernieuwende wijze. S Note biedt daar verschillende sjablonen voor, zoals notulen, recepten, kaarten en tijdschriften. Met de Shape Match-functie kun je met de hand getekende geometrische vormen perfect digitaliseren, waardoor je schetsen en storyboards nóg professioneler worden. Voor studenten is de Formula Match-functie handig: formules die je met de S Pen geschreven hebt, worden gedigitaliseerd. Via de zoekmachines van S Note zoek je snel informatie op en sleep je geselecteerde teksten en beelden direct naar S Note, zonder tussen schermen te hoeven switchen.

Met Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas kun je op de Galaxy Note 10.1 foto’s bewerken en schetsen maken zoals op je PC. Je voegt in een handomdraai professionele effecten aan je foto’s toe of combineert meerdere foto’s tot een gelaagd beeld.
Met Adobe Ideas maak je niet alleen professionele schetsen van je briljante invallen, maar kun je ook kleurthema’s selecteren en beelden importeren. Beide Adobe apps zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de de S Pen en zijn exclusief voorgeïnstalleerd op de Samsung Galaxy Note 10.1.

“Galaxy Note 10.1 brengt de productiviteit op een Note naar een hoger niveau. Met een groter scherm, het gemak van met de hand schrijven en een wereld aan digitale content voer je ingewikkelde opdrachten veel efficiënter en gemakkelijker uit. Of je nu werkt of studeert,” zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung. “Met de GALAXY Note 10.1 laten we zien hoe wij de mobiele categorie willen uitbreiden en samenwerken met belangrijke partners zoals Adobe om het leven productiever, creatiever en daarmee aantrekkelijker te maken.”

Voor snel multi-tasken en internetten draait de Galaxy Note 10.1 op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en heeft het een 1.4 GHz dual-core processor en een HSPA+ verbinding. Real-time video streaming en HD video playback maken de Note nóg multifunctioneler.

De S Pen van de Galaxy Note 10.1 werkt goed in combinatie met de originele applicaties van de Note. Dankzij de verbeterde drukgevoeligheid en de ongekende nauwkeurigheid voelt het schrijven met de S Pen alsof je met een gewone balpen schrijft.

Samsung Galaxy Note 10.1 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 10.1 is verkrijgbaar in een witte en zwarte/grijze uitvoering. Het Wi-Fi model heeft een verkoopadviesprijs van € 479,- incl. BTW. De Galaxy Note 10.1 met 3G en Wi-Fi kost € 599,- incl. BTW.

Bron: Samsung