CookiesSamsung Galaxy Note 3 met 5,7 inch Full HD scherm

8 september 2013 08:42 door Hans Wind

Samsung Galaxy Note 3 met 5,7 inch Full HD schermDe Samsung Galaxy Note 3 is de nieuwe toevoeging aan de Note-lijn van deze Koreaanse fabrikant. De Samsung Galaxy Note 3 biedt het allerlei leuke mogelijkheden waardoor je je belevenissen direct kunt delen op de manier die je zelf wilt. De Note 3 heeft nu een groter en beter beeldscherm met Full HD resolutie.

De Samsung Galaxy Note 3 heeft een 5,7 inch full HD Super Amoled scherm en combineert dat met een slanker (8,3 mm) en lichter (168 gram) ontwerp. De batterij van 3.200 mAh is krachtiger en gaat daardoor langer mee per lading. De Note 3 is uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde met Smart Stabilization en CRI LED flash. Daardoor kun je gebeurtenissen vastleggen, zelfs als er weinig licht is.

Met 3GB RAM aan boord levert de Samsung Galaxy Note 3 snelle en krachtige prestaties. Ook de meest recente LTE-telefoontechnologie is geïntegreerd.

Naast technologische verbeteringen heeft de nieuwe Galaxy Note 3 een andere look and feel met een zachte achterzijde met een subtiel reliëf en een fraai stiksel. De Samsung Galaxy Note 3 komt uit in de kleuren Jet Black en Classic White maar dankzij de verwisselbare back covers in vele kleuren kun je de Note 3 eigenlijk helemaal naar je eigen smaak aankleden.

S Pen

Met de S Pen wordt het maken van aantekeningen eenvoudig. Als je op de S Pen button klikt, verschijnt Air Command op het scherm met vijf handige functies. Met Air Command hoef je niet langer tussen schermen te switchen, commando’s te onthouden of verschillende menu’s te raadplegen.

Air Command geeft toegang tot de volgende vijf functies:

• Met Action Memo maak je een handgeschreven notitie die automatisch wordt omgezet naar opgemaakte inhoud. Met Action Memo kun je o.a.: direct opbellen, contacten toevoegen, een adres op een kaart opzoeken, op internet zoeken, een taak op een to-do lijst zetten.

• Met Scrapbook kun je je content organiseren. Interessante content uit bronnen, zoals internet, YouTube en Gallery, verzamel je op één plek in Scrapbook, zodat jij alles in één oogopslag kunt bekijken. Sla je de content op voor toekomstige gebruik, dan onthoudt Scrapbook ook de URL’s, waardoor je makkelijk naar de oorspronkelijke bron terug kunt.

• Met Screen Write sla je een full screen image van de huidige pagina op. Je kunt daar direct opmerkingen of ideeën bij schrijven.

• Met S Finder kun je uitgebreid naar content zoeken, ongeacht het type. Door keywords of filters – zoals datum, plaats en type content – in te voeren, worden gerelateerde documenten, gebeurtenissen en conversaties doorzocht en op één plek verzameld. Zelfs de Help-pagina’s worden zo nodig gecheckt. Daarnaast kun je ook zoeken naar handgeschreven aantekeningen in je ‘Notes’.

• Dankzij Pen Window kun je de S Pen niet alleen gebruiken om tekeningen en aantekeningen te maken, maar ook om een klein applicatie-window te openen voor multitasking. Je tekent een window – grootte en plek maakt niet uit – waarin je direct een applicatie start zoals YouTube, calculator of interbrowser, zonder dat je je huidige activiteit op het scherm hoeft te onderbreken.

Met de nieuwe S Note schrijf, organiseer, bewerk en zoek je notities heel gemakkelijk. De nieuwe S Note kan ook worden gesynchroniseerd met Evernote of een Samsung account. Daarnaast heb je nu vanaf verschillende apparaten toegang tot S Note, dus bijvoorbeeld ook vanaf je laptop.

Groter beeldscherm op de Galaxy Note 3

De Samsung Galaxy Note 3 heeft een groter beeldscherm met een afmeting van 5,7 inch. Het Full HD Super Amoled scherm is geschikt voor het bekijken van Full HD filmpjes. Ook het lezen van magazines en e-books is prettiger dankzij de toegenomen helderheid en scherpte.

My Magazine verzorgt persoonlijk nieuws, sociale media en entertainment. De functie is samen met Flipboard ontwikkeld en geeft een gevoel alsof je je eigen magazine doorbladert.

Dankzij Multi Window switch je naadloos tussen applicaties, zonder een venster te sluiten of een nieuwe pagina te openen. Ook kun je een applicatie op hetzelfde moment in twee windows gebruiken. Dat is bijvoorbeeld handig als je het nieuws wilt lezen en tegelijkertijd een zoekopdracht op internet wilt doen. Of je verstuurt een bericht via ChatON naar de ene vriend, terwijl je een bericht van een andere vriend aan het lezen bent. Via Drag and Drop in Multi Window kun je snel content, zoals teksten of beelden, van het ene window naar het andere slepen.

Videosharing is een uitbreiding op Group Play. Group Play is geïntroduceerd op de Galaxy S4 en maakt het mogelijk om dezelfde muziek als je vrienden af te spelen, samen te gamen en documenten te delen. Met videosharing kun je nu ook filmpjes delen en die samen met je vrienden bekijken. Ook is het mogelijk om maximaal vijf devices aan te sluiten om zo een ‘big screen’ kijkervaring te creëren.

Tot slot kun je met Find My Mobile de Galaxy Note 3 onklaar maken als je deze kwijt bent. Je kunt de instellingen van de smartphone terugzetten naar de fabrieksinstellingen en op afstand je gegevens verwijderen.

Galaxy Gear

De Galaxy Gear is tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 3 aangekondigd. Met de Galaxy Gear blijf je verbonden met je Galaxy Note 3. De Galaxy Gear informeert je over binnenkomende berichten en geeft snelle previews van nieuwe sms’jes, e-mails en al het andere dat afkomstig is van je Galaxy Note 3. Als een inkomend bericht urgent is, pak je je Note 3 en Smart Relay toont onmiddellijk het volledige bericht op het scherm.

Samsung Galaxy Note 3 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 3 met 32 GB opslagruimte is vanaf eind september in Nederland verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 749 euro.

Bron: Samsung