CookiesSamsung Galaxy Note 8.0 – prijs en specificaties

24 februari 2013 08:34 door Hans Wind

Samsung Galaxy Note 8.0 - prijs en specificatiesDe Samsung Galaxy Note 8.0 is een compacte tablet met een 8 inch WXGA scherm met 800 x 1.280 resolutie. Dat maakt deze tablet geschikt om onderweg te ontspannen, te werken en je creatieve ingevingen vast te leggen en ook direct te delen. Video kijken, content bewerken en de laatste statusupdates versturen: het gaat soepel dankzij de optie om het scherm in meerdere delen op te splitsen, de slimmere S Pen en handige tools, zoals S Note en Flipboard. Om dat allemaal mogelijk te maken bevat de Samsung Galaxy Note 8.0 een 1.6 GHz quad core processor, 2 GB RAM geheugen en een 4.600 mAh batterij.

S Pen

Met de S Pen lijkt het alsof je met pen en papier aan de slag gaat, maar de mogelijkheden zijn uitgebreider. In S Note kun je bijvoorbeeld bij een webpagina snel een notitie maken, terwijl je met S Planner al je dagelijkse taken regelt door bijvoorbeeld het opstellen van to-do lijsten. Alle content kun je vervolgens updaten met de Samsung S Pen, die volgens de fabrikant sneller, makkelijker, accurater en slimmer is geworden. Zodra je de S Pen uit de tablet haalt, worden automatisch functies geactiveerd die je waarschijnlijk wilt gaan gebruiken, zoals het digitale aantekeningenblok S Note.

Galaxy Note 8.0Ook met Air View bespaar je tijd. Je houdt de S Pen bóven de content en krijgt automatisch een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening. Zonder dat je alle bestanden één voor één hoeft te openen. Foto’s of andere content bewerk je snel met S Pen Gesture, terwijl je Paper Artist en Photo Note gebruikt om je foto’s te bewerken. De tablet komt ook met hulpmiddelen zoals de handschrift-naar-tekst convertor en Productivity Tools die formules en vormen herkennen, gebruikmakend van Wolfram Alpha zoekmachine.

Multi-tasken

Wie creatief wil multi-tasken op de Galaxy Note 8.0 kiest voor Multi Window. Daarmee kun je overzichtelijk op twee schermen tegelijkertijd werken. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld iets op internet opzoekt en er direct een aantekening van wilt maken. De in grootte aanpasbare vensters zoals Pop Up Note en Pop Up Video kunnen bovendien gewoon open blijven staan.

Content en apps

Op de Samsung Galaxy Note 8.0 is een scala aan content en tools al gratis geïnstalleerd, zoals de Samsung tablet-primeur Flipboard. Daarmee kun je al je feeds van sociale netwerken en favoriete nieuwssites in één oogopslag bekijken. De Flipboard-app is speciaal voor de Samsung S Pen geoptimaliseerd: als je de pen boven een Flipboard headline houdt, krijg je direct een preview van het bericht te zien. De Samsung Galaxy Note 8.0 is bovendien de eerste Android tablet waarop Awesome Note draait. Met Awesome Note kun je onbeperkt notities maken, waaronder memo’s, dagboekaantekeningen en Must Remember- lijstjes.

De Galaxy Note 8.0 heeft verder een handige Reading Mode, waarmee je een e-book prettig kunt lezen. Het 8.0 inch scherm heeft een helderheid van 160cd/m2, een kleurtemperatuur van 5.600K en een contrastratio van 200:1. De Galaxy Note 8.0 maakt bovendien een afstandsbediening overbodig voor televisie, DVD- en Blu-ray spelers, want met Peel heb je een universele afstandsbediening in handen.

Samsung Galaxy Note 8.0 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 8.0 16 GB versie, die is uit te breiden met een microSD-kaart, is vanaf het tweede kwartaal van 2013 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 399 euro. Ook verschijnen er bijbehorende accessoires zoals een beschermende pouch in donkergrijs, roodroze of limegroen. Daarmee kun je de tablet zowel horizontaal als verticaal neerzetten.

Bron: Samsung