CookiesSamsung Galaxy NX camera met 4G en WiFi

21 juni 2013 06:42 door Hans Wind

Samsung Galaxy NX camera met 4G en WiFiDe Samsung Galaxy NX camera is volgens de fabrikant de eerste compacte systeemcamera met verwisselbare lens, 3G/4G en Wi-Fi. Belangrijke kenmerken van de Samsung Galaxy NX zijn: verwisselbare lenzen, goede camera-specificaties, verbindingsmogelijkheden en handige apps dankzij het Android besturingssysteem. Het resultaat: foto’s die je op alle mogelijke manieren direct vanaf de camera kunt delen met vrienden en familie.

De Galaxy NX camera is voorzien van 3G/4G technologie, waardoor je altijd via een snelle verbinding toegang hebt tot internet zonder afhankelijk te zijn van alleen een Wi-Fi-verbinding. Zo deel je overal direct vanaf de camera je creatieve foto’s met het thuisfront.

De functie ‘Photo Suggest’ geeft je aanbevelingen voor de meest bijzondere fotolocaties in de buurt. Met functie ‘Story Album’ plaats je alle foto’s op een overzichtelijke tijdslijn, waarna je de shots direct kunt bewerken en als digitaal fotoalbum kunt versturen.

Samsung Galaxy NX achterkantSamsung Galaxy NX snelheid

Bij fotografie is snelheid geboden, zodat je geen moment mist. De DRIMe IV Image Signal Processor bewaakt de snelheid en precisie, terwijl de 1,6 GHz quad core processor zorgt voor een snelle afhandeling. Ook het vastleggen van snel bewegende objecten is geen probleem, dankzij de snelle sluitertijd van 1/6000 seconde. Je kunt er ook voor kiezen om direct een hele serie foto’s achter elkaar te maken met de 8fps fast shooting functie.

De nieuwe Galaxy NX is voorzien van een 20,3 MP APS-C Sensor. Daarmee kun je beelden tot in het detail vereeuwigen, zelfs als de lichtomstandigheden niet ideaal zijn.

Verwisselbare lenzen

Een van de voordelen van de Galaxy NX is de grote keuze uit verwisselbare lenzen. Je kunt onder meer kiezen uit groothoeklenzen, zoomlenzen en de handige, platte pancake lenzen. Voor iedere gelegenheid is er een geschikte lens te vinden. Bovendien kun je met Samsungs 45mm 2D/3D lens foto’s en video’s vastleggen in 3D. De ‘True 3D Creator’ zorgt voor het meest ruimtelijke effect.

Android 4.2 Jelly Bean

Door het besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean verken je makkelijk alle functies van de Samsung Galaxy NX. In het menu krijg je toegang tot alle beschikbare Android apps. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je foto’s rangschikken of zelfs bewerken met het touchscreen. Gebruik Dropbox om van je foto’s een back-up te maken terwijl je fotografeert of deel ze direct via bijvoorbeeld Whatsapp of Chat-on.

Met de nieuwe functie ‘Animated Photo’ kun je bewegende GIF’jes maken door 5 seconden lang een serie foto’s te schieten die vervolgens aan elkaar worden geschakeld in een bewegende foto. En zodra je meerdere zintuigen wilt prikkelen, neem je met ‘Sound & Shot’ ook het bijbehorende geluid op tijdens het fotomoment.

In totaal zijn er meer dan 30 Smart Modes die het ‘werken’ met de Galaxy NX camera nog leuker maakt. Met de functie ‘Camera Studio’ kun je alle veelgebruikte functies rangschikken zodat je in een fractie van een seconde kunt afdrukken op de manier waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Samsung Galaxy NX prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy NX camera is verkrijgbaar vanaf augustus voor een verkoopadviesprijs van 1.499 euro.

Bron: Samsung