CookiesSamsung Galaxy S4 Active smartphone

5 juni 2013 11:11 door Hans Wind

Samsung Galaxy S4 Active smartphoneDe Samsung Galaxy S4 Active smartphone is gericht op actievelingen die onder alle omstandigheden in contact willen blijven, zonder zich zorgen te hoeven maken om hun smartphone. De duurzame Galaxy S4 Active kan tegen een stootje tijdens het bergbeklimmen tot dertig minuten onder water.

De Samsung Galaxy S4 Active biedt bescherming tegen stof en water. De smartphone is gekwalificeerd met IP67, de hoogste standaard qua bescherming voor smartphones. Daardoor kun je je smartphone gerust meenemen naar het strand of een mountainbiketocht. Het binnenwerk is volledig afgesloten, zodat stof niet binnendringt. De smartphone is ook waterbestendig tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal dertig minuten. Daardoor kun je onderwaterfoto’s maken in de zee. Of dobber ontspannen rond op een luchtbed en luister naar muziek via de waterbestendige koptelefoon-aansluiting.

De Galaxy S4 Active komt met een 2600 mAh accu, een 1,9 GHz quad core processor en een 5,0 inch Full HD TFT LCD scherm (443 PPI). Met ‘Glove Touch’ kun je het scherm ook met handschoenen aan bedienen.

De Galaxy S4 Active heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde, zodat je al je ervaringen haarscherp kunt vastleggen. Met de ‘Aqua Mode’ kun je onder water foto’s maken. De volumeknop aan de zijkant kun je gebruiken om snel een foto te maken. Als je de volumeknop langer indrukt, transformeert de camera in een LED zaklamp.

Met ’S Travel’ (Trip Advisor) aan boord heb je toegang tot lokale informatie, aanbevelingen en reistips. Wil je desondanks toch de weg vragen maar lukt het niet om dat in een vreemde taal te doen? ’S Translator’ zorgt dat gesproken of getypte woorden direct vertaald worden. Via ‘Sound & Shot’ kun je op hetzelfde moment zowel een foto maken én het bijbehorende geluid vastleggen en met ‘Story Album’ voorzie je jouw foto’s van extra informatie, zoals de (GPS) locatie en aantekeningen. Om de loze uurtjes te vullen kun je via ‘Group Play’ samen met je vrienden tegelijkertijd genieten van muziek, foto’s, documenten en games. Mits zij een Galaxy S4, Galaxy S4 mini of Galaxy Mega hebben.

Als je een video kijkt, wordt het beeld automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. En als je je ogen weer richt op het scherm gaat de video vanzelf verder. Met ‘Air View’ hoef je enkel je vinger bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien van je e-mail, fotogalerij, video of aantekening. Via ‘Air Gesture’ kun je met een simpele handbeweging een nieuw muzieknummer opzetten, door een webpagina scrollen of een gesprek aannemen. De functie ’S Health’ helpt je ten slotte om je gezondheid op peil te houden. Samen met ‘S Health Accessory’ houd je bijvoorbeeld je hartslag, gewicht en slaapgedrag bij.

Content en services
Met de Galaxy S4 Active kun je heel eenvoudig content delen. Het zoeken en binnenhalen van (nieuwe) content, zoals video’s, games en muziek, wordt makkelijker dankzij Samsung Hub. Dit is de plek waar je overzichtelijk toegang hebt tot al je entertainment. Met Samsung ‘WatchON’ kun je de smartphone gebruiken als afstandsbediening voor je HD TV en Samsung Link zorgt ervoor dat je content direct kunt delen met andere devices. Tot slot gebruik je ‘ChatON’ om jouw vrienden op de hoogte te houden van al je actieve belevenissen.

Samsung Galaxy S4 Active prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S4 Active in Urban Grey is vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 649 euro.

Bron: Samsung