CookiesSamsung Galaxy S6 Edge+ introductie

14 augustus 2015 07:25 door Hans Wind

Samsung Galaxy S6 Edge+De nieuwe Samsung Galaxy S6 edge+ smartphone met 5,7 inch scherm is een grotere versie van de Galaxy S6 edge. Met de Octa-Core processor en 4 GB RAM kun je als gebruiker verschillende taken tegelijk uitvoeren.

De Samsung Galaxy S6 edge+ heeft, net als de Galaxy S6 edge, gebogen schermranden. Met een snelle swipe over het edge display geeft het nieuwe ‘Apps edge’ je toegang tot je favoriete apps. Via de verbeterde ‘People edge’ bel of bericht je iedereen in je contactenlijst direct vanaf het edge display.

De Galaxy S6 edge+ biedt de nodige multimediamogelijkheden dankzij het 5,7 inch Quad HD Super AMOLED display met een hoog schermcontrast en een resoluie van 2560 x 1440 (518ppi).

De Samsung Galaxy S6 edge+ komt met een aantal verbeterde videofuncties. Steady Video levert op de camera’s aan de voor- als achterzijde digitale beeldstabilisatie bij video-opnamen. Hierdoor maak je scherpere en niet-schokkerige filmpjes. De Video Collage Mode zorgt dat je korte filmpjes makkelijk opneemt en bewerkt, of dat nu in verschillende frames of met verschillende effecten is. De Galaxy S6 edge+ biedt 4K Video en met Live Broadcast stream je live vanaf je smartphone in FullHD video naar personen of hele groepen uit je contactenlijst. Een andere optie is via YouTube Live.

Opladen van de Galaxy S6 edge+ kan zowel draadloos als met een kabeltje, waarbij de draadloze variant compatibel is met vrijwel iedere draadloze oplader die verkrijgbaar is. Volledig opladen met kabel gaat in zo’n 90 minuten. Met Samsungs nieuwste draadloze oplader is de Samsung Galaxy S6 edge+ in 120 minuten opgeladen. De oplader is vernieuwd en ondersteunt nu SideSync, waarmee je je smartphone koppelt aan je PC of tablet (draadloos of bedraad). Met autoherkenning en snelle installatie koppel je de Galaxy S6 edge+ direct aan je PC of tablet en heb je snel toegang tot bestanden en data.

Galaxy S6 edge+ biedt verder Quick launch (dubbelklik op de home-knop en binnen een seconde start de camera), Auto Real-time High Dynamic Range (HDR) Smart Optical Image Stabilization (OIS) en splinternieuwe filters. Ook heeft de Samsung Galaxy S6 edge+ verbeterde beveiligingsmogelijkheden; met KNOX Active Protection (ingebouwd/out of the box) en My KNOX (app met simpel/snelle setup) zijn al je gevoelige privé- en werkgegevens beter beschermd.

Samsung Galaxy S6 Edge+ prijs en beschikbaarheid

De smartphone heeft een opslagcapaciteit van 32 GB of 64 GB en is beschikbaar in twee verschillende kleuren: Gold Platinum en Black Sapphire. De Galaxy S6 edge+ is vanaf 4 september in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs vanaf 799 euro.

In New York is de Samsung Galaxy S6 edge+ samen met de Samsung Galaxy Note 5 gepresenteerd. De Samsung Galaxy Note 5 wordt vooralsnog niet in Europa uitgebracht. In Korea komt Samsung Pay, Samsungs mobiele betaalservice, tegelijk met de Galaxy S6 edge+ uit. Het is niet bekend of de service ook naar Europa komt.

Bron: Samsung