CookiesSamsung Galaxy Tab 10.1 introductie

14 februari 2011 07:27 door Hans Wind

Samsung Galaxy Tab 10.1 introductieDe nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 is een dual-core tablet die draait op Android 3.0 (Honeycomb). Deze nieuwe tablet bouwt voort op de Samsung Galaxy Tab, waarvan er volgens de fabrikant al meer dan twee miljoen exemplaren zijn verkocht.

“Wij willen consumenten verschillende devices aanbieden die rijk aan features zijn”, zegt Geert Mol, van Samsung Mobile Nederland. “Met een 10,1 inch display en dual surround sound speakers kunnen gebruikers onderweg maximaal van multimedia genieten.”

Patrick Chomet, Vodafone’s Group Director Terminals zegt: “Vodafone klanten in meer dan 20 landen over de hele wereld, zijn de eersten die de Galaxy Tab 10.1 komend voorjaar kunnen kopen.”

Entertainment

Het 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 maakt de Samsung Galaxy Tab 10.1 geschikt voor het gebruik van de vele games en applicaties die verkrijgbaar zijn op Android Market. De dual surround sound speakers maken de beleving compleet. Uiteraard kun je op de Galaxy Tab 10.1 prettig op internet surfen. Daar zorgen de Android browser en Flash 10.1 voor.

Met de 8 megapixel camera met autofocus aan de achterzijde en de 2 megapixel camera aan de voorzijde kun je zelfs in HD TV formaat opnamen maken en direct op het display laten zien.

Android

In de krachtige en razendsnelle Galaxy Tab 10.1 heeft Samsung Honeycomb geïntegreerd. Dit is de nieuwste versie van Android’s besturingssysteem dat voor tablets is geoptimaliseerd. Dankzij de 1 GHz dual-core applicatieprocessor roep je internetpagina’s snel op en geniet je van multimedia in hoge kwaliteit. De dual-core processor, het energiezuinige DDR2 geheugen en de 6860mAh batterij zorgen ervoor dat de Galaxy Tab 10.1 efficiënt met energie omgaat.

Gewicht

Met een gewicht van slechts 599 gram en een dikte van 10,9 millimeter is de Galaxy Tab 10.1 lichter, dunner en daarmee makkelijk mee te nemen. Vanzelfsprekend wil je met de tablet altijd online kunnen. Daarom heeft Samsung standaard supersnel HSPA+ 21 Mbps, Bluetooth® 2.1+EDR en Wi-Fi 802.11 a/b/g/n geïntegreerd om mobiele downloadsnelheden te verhogen en de benodigde tijd voor data overdracht te verlagen.

Samsung Galaxy Tab 10.0 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is vanaf het tweede kwartaal in Nederland verkrijgbaar. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Samsung

Update 26 augustus 2011: Lees ons Samsung Galaxy Tab 10.1 review met uptodate specificaties

 
Samsung Galaxy Tab 10.1 Wifi prijs vergelijking
 
 
 
Samsung Galaxy Tab 10.1 Wifi + 3G prijs vergelijking