CookiesSamsung Galaxy Tab 10.1 en 8.9 tablets

22 maart 2011 17:14 door Hans Wind

Samsung Galaxy Tab 10.1 en 8.9 tabletsDe nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9 zijn volgens de fabrikant de dunste tablets ter wereld. Beide tablets zijn slechts 8,6 millimeter dun. Voor efficiënt multi-tasken en betere interactie en navigatie zijn beide Galaxy Tabs, die draaien op het Android 3.0 platform, voorzien van Samsungs eigen TouchWiz gebruikersinterface.

“De Galaxy Tab 10.1 en 8.9 zijn sterke voorbeelden van Samsungs continue innovatievermogen. De nieuwe Galaxy Tabs laten zien hoe wij alles op alles zetten om de beste tablets te ontwerpen die aan de behoeften van consumenten voldoen,” zegt Geert Mol van Samsung Mobile Nederland. “Met design- en displayinnovaties bieden wij een toonaangevende ervaring.”

De Galaxy Tab 10.1 en 8.9 zijn zeer dunne tablets. Tegelijkertijd zijn ze licht van gewicht met 595 gram voor de Galaxy Tab 10.1 en 470 gram voor de Galaxy Tab 8.9. Zo neem je je Tab nog makkelijker mee.

Vanzelfsprekend wil je met de Galaxy Tabs altijd en overal snel kunnen internetten. Daarom ondersteunen ze HSPA+ netwerksnelheden tot 21 Mbps, Bluetooth® en Wi-Fi 802.11 a/b/g/n voor snelle downloadsnelheden en datatransfers. Dankzij de 1 GHz dual-core applicatieprocessor en Samsungs glasheldere WXGA TFT LCD display roep je internetpagina’s razendsnel op en geniet je van multimedia in de hoogste kwaliteit.

Creëer je eigen startscherm

Met het Live Panel menu van de TouchWiz interface kun je het startscherm inrichten zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld met foto’s, favoriete websites en feeds van je sociale netwerken. De interface bevat daarnaast een pakket veelgebruikte functies, zoals een taakmanager, agenda en een muziekspeler. Je kunt naar je favoriete muziek luisteren, terwijl je andere applicaties gebruikt. Zelfs tijdens het downloaden van grote bestanden en het bewerken van documenten.

Entertainment

De Readers Hub en de Music Hub op de Tabs geven direct toegang tot meer dan 2,2 miljoen boeken, 2.000 kranten in 49 talen, 2.300 tijdschriften in 22 talen en 13 miljoen tracks. Met de Tabs blijf je altijd op de hoogte. Want de Social Hub brengt e-mail, instant messaging, contacten en afspraken op één plek samen.

Ook voor zakelijk gebruik zijn de Galaxy Tab 10.1 en 8.9 heel geschikt. In samenwerking met Cisco, Sybase, SAP en Citrix heeft Samsung een toonaangevende pakket beveiligingsoplossingen ontwikkeld, dat op beide Tabs is geïntegreerd. Hierdoor kunnen medewerkers onderweg efficiënt en veilig op hun Galaxy Tab werken, waar ter wereld zij ook zijn.

Galaxy Tab 10.1

De Galaxy Tab 10,1 heeft een 1 GHz dual-core applicatieprocessor, is 8,6 millimeter dun en weegt slechts 595 gram. Dat maakt van deze Tab het perfecte device voor het delen en genieten van content met familie en vrienden. Met de stereo surround sound speakers en de ondersteuning van Flash 10.2 biedt de Galaxy Tab 10.1 een hoogwaardige entertainmentervaring. Of je nu films wilt kijken, e-books wilt lezen of games wilt spelen.

Galaxy Tab 8.9

Met een dikte van slechts 8,6 millimeter en een gewicht van 470 gram is de Galaxy Tab 8.9 het perfecte device voor de mobiele professional. Of je nu e-mailberichten wilt schrijven op zakenreis of een e-book op de bank wilt lezen, de Galaxy Tab 8.9 geeft je de ultieme tabletervaring, zonder in te leveren op mobiliteit.

Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 prijs en beschikbaarheid

Nederlandse prijzen zijn momenteel nog niet bekend maar de 10.1-inch met 16GB geheugen zal in de VS 499 dollar kosten en voor de 32GB ligt dat op 599 dollar. Voor de 8.9-inch versie is dat 469 dollar en 569 dollar.

Bron: Samsung