CookiesSamsung Galaxy Tab 7.7 introductie

1 september 2011 13:52 door Hans Wind

Samsung Galaxy Tab 7.7 introductieDe Samsung Galaxy Tab 7.7 is de eerste tablet met een Super AMOLED Plus display. De krachtige Samsung Galaxy Tab 7.7 met zijn 1.4 GHz dual core processor is 7,89 millimeter dun en weegt slechts 335 gram. Dit maakt van de Galaxy Tab 7.7 een zeer draagbare tablet met een scherm resolutie van 1280 x 800.

De Galaxy Tab 7.7 is de eerste tablet met Samsungs Super AMOLED Plus displaytechnologie die voor een briljante kijkervaring zorgt. Het Super AMOLED Plus display biedt een groter kleurenspectrum en onderscheidt lichtere en donkere tinten beter. Daardoor verschijnen de beelden glashelder, haarscherp en in levensechte kleuren op het display.

De Galaxy Tab 7.7 is heel draagbaar. Dankzij het dunne en lichte ontwerp past de tab makkelijk in je jaszak of tas. Het elegante, lineaire design heeft een stijlvolle metalen behuizing met afgeronde hoeken voor een extra slanke look. Ook zorgt dit design ervoor dat je de tab altijd prettig vasthoudt. Of je nu zit, staat of loopt.

Snelheid

De Galaxy Tab 7.7 heeft een HSPA+ 21 Mbps netwerkverbinding voor sneller uploaden en downloaden. Ook ondersteunt de tab Wi-Fi Channel Bonding. Daarmee combineer je twee kanalen tot één voor een verbeterde netwerkverbinding en tot twee keer zo snelle datatransfers. De tablet heeft een 1.4 GHz dual core applicatieprocessor voor snel webloaden, moeiteloos multi-tasken en superieure multimediaprestaties. Dankzij de 5.100 mAh batterij waarmee je 10 uur achtereen video’s kunt afspelen, gaat de accuduur niet ten koste van het ultraslanke design.

Honeycomb besturingssysteem met Samsung TouchWiz UX

De Galaxy Tab 7.7 draait op Android 3.2 Honeycomb. Dankzij de speciale zoommode is Android 3.2 geoptimaliseerd voor een 7 inch tablet. Hierdoor verschijnen applicaties die niet zijn ontworpen voor grotere schermmaten tóch zonder problemen op het display. Daarnaast ondersteunt de tablet MicroSD-kaarten tot 32 GB voor het direct overzetten van bestanden.
Met het Live Panel menu van de TouchWiz UX interface richt je het startscherm van de Galaxy Tab 7.7 in zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld met foto’s, favoriete websites en feeds van je sociale netwerken. Met de ‘Mini Apps Tray’ heb je veelgebruikte functies direct bij de hand, zoals een taakmanager, agenda en een muziekspeler. Je kunt bovendien gewoon naar je favoriete muziek luisteren, terwijl je andere applicaties gebruikt. Op het clipboard kun je teksten en beelden kopiëren en plakken.

Entertainment

Met de Galaxy Tab 7.7 geniet je volop van videoclips dankzij playback in 1080p full HD TV kwaliteit, DivX multicodec en Micro SD. Ook heeft de tablet de functie Universal Remote Control. Daarmee kan je je gehele home entertainment systeem aansturen, zoals de TV, settopbox, DVD-speler, Blu-ray speler en audiosysteem.
De Readers Hub en de Music Hub op de tab geven direct toegang tot meer dan 2,3 miljoen boeken, 2.000 kranten en 3.000 tijdschriften in 49 talen en 15 miljoen songs. Met de tab blijf je altijd op de hoogte. Want de Social Hub brengt e-mail, instant messaging, contacten en afspraken op één plek samen.

Beeldbellen
De Galaxy Tab 7.7 biedt voice & video calls voor rijkere communicatie. Daarvoor hoef je je headset niet meer mee te nemen. Als je de Receiver Mode selecteert, kun je met de tab zelfs privé bellen in openbare ruimtes.

Mobiele Google diensten
Op de Galaxy Tab 7.7 staat een volledig pakket mobiele diensten van Google. Ook heb je toegang tot 250.000 applicaties op Android Market, Gmail, Google Search en Google Maps 5.7 met 3D kaarten en Google Talk met video en voice chat.

Samsung Galaxy Tab 7.7 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab 7.7 is vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar. De prijs is op dit moment nog niet bekend maar er worden prijzen genoemd van rond de 700 Euro.

Bron: Samsung