CookiesSamsung Galaxy Tab S – 8.4 en 10.5 met Amoled scherm

13 juni 2014 08:03 door Hans Wind

Samsung Galaxy Tab S - 8.4 en 10.5 met Amoled schermDe Samsung Galaxy Tab S 8,4 en 10,5 zijn volgens de fabrikant de dunste en lichtste Samsung-tablet ooit. Door het Super Amoled scherm zijn de kleuren verzadigd en helder waardoor het scherm ook in helder zonlicht goed leesbaar is.

“We doen veel onderzoek naar wat mensen verwachten van hun toestellen,” zegt Bjorn Jense, Marketing Manager Tablet & PC van Samsung Nederland. “Zo wordt de tablet steeds vaker gebruikt om filmcontent te bekijken en dat maakt de kwaliteit van het scherm extra belangrijk. Onze primaire focus bij de ontwikkeling van de Samsung Galaxy Tab S lag dan ook op beeldkwaliteit. We hebben gekozen voor een Super Amoled scherm”

Het 4 miljoen pixels tellende (2.560 x 1.600, 16:10) Super Amoled scherm geeft meer dan 90% van de Adobe RGB-kleuren weer, dat is nog niet eerder getoond op een 10,5 inch tablet. Daarnaast heeft het scherm van de Samsung Galaxy Tab S een zeer hoge contrastratio van 100.000:1 en dat levert diepe zwarttinten en extra heldere witweergave.

Samsung Galaxy Tab S Book CoverBij de Samsung Galaxy Tab S wordt met Adaptive Display het kleurengamma en de beeldscherpte automatisch geoptimaliseerd. Daarmee blijft ook buiten in het zonlicht, de content op het scherm optimaal leesbaar. Ook kun je de scherminstellingen handmatig aanpassen met voorgeprogrammeerde professionele modi als AMOLED Cinema en AMOLED Photo. Zo heb je altijd het beeld dat jij zelf het aangenaamst vindt.

Omdat de Super Amoled-technologie geen backlight nodig heeft, gebruikt de Samsung Galaxy Tab S minder energie dan een LCD scherm. Dit maakt een draagbaar en licht ontwerp mogelijk. Er zijn twee modellen, allebei 6,6 mm (zo dun als 6 creditcards) en de WiFi only uitvoeringen wegen respectievelijk 465 gram (10,5 inch) en 294 gram (8,4 inch).

Multitasken op een Samsung Galaxy Tab S tablet is eenvoudig, mede door de hoge resolutie. Je surft op internet en deelt tegelijk content zonder dat je ook maar één scherm hoeft te sluiten. En waar je smartphone ook in huis ligt, telefoontjes pleeg en ontvang je op de Tab S dankzij Call Forwarding via Samsung SideSync 3.0.

De Tab S schakelt eenvoudig tussen verschillende gebruikersprofielen door gebruik te maken van de Fingerprint Scanner. Daarnaast biedt het device de ‘Kids Mode’, met een geheel eigen interface en tal van leuke en leerzame kinderapps.

Premium Content ecosysteem

• GALAXY Gifts: Samsung werkt samen met meer dan 30 van de beste mobiele content- en serviceproviders ter wereld om met de GALAXY Tab S een ultieme entertainmentervaring te bieden. Doordat Samsung de beste services biedt is er voor iedereen wat wils. Denk hierbij aan Hancom Office, waarmee je documenten gemakkelijk bewerkt, Evernote en Dropbox, waar je al je documenten, foto’s en video’s opslaat.

• Kindle for Samsung: Geperfectioneerd voor de GALAXY Tab S krijg je iedere maand een gratis boek plus toegang tot een brede selectie e-books in de Kindle store.

• Door Samsungs samenwerking met Marvel heb je bij aanschaf drie maanden ongelimiteerde toegang tot meer dan 15.000 Engelstalige Marvel Comics. Ook maak je gratis gebruik van de Marvel Unlimited app.

Samsung Galaxy Tab S accessoires

De Galaxy Tab S krijgt accessoires als de Book Cover (in te stellen op drie posities, zodat je altijd ontspannen kunt lezen, films kijken en typen) en de Simple Cover (beschermend, maar lichter en slanker). Het Book Cover Keyboard is een ergonomisch en ultraslank toetsenbord.

Om de mobiele ervaring van de GALAXY Tab S naar een nóg hoger niveau te brengen, is de Samsung Level Serie een oplossing. Samsung Level biedt een reeks audioaccessoires met betere geluidskwaliteit, comfort en een modern design

Samsung Galaxy Tab S prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S is vanaf 4 juli beschikbaar in 8,4 en 10,5 inch. De Galaxy Tab S 8.4 is beschikbaar met Wi-Fi en 16 GB intern geheugen (uit te breiden met MicroSD tot 128 GB) voor een verkoopadviesprijs vanaf 399 euro.

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is beschikbaar met alleen Wi-Fi of in een Wi-Fi en 4G-variant met 16 GB intern geheugen (uit te breiden met MicroSD tot 128 GB) voor een verkoopadviesprijs vanaf 499 euro.

Beide varianten zijn beschikbaar in de kleuren Titanium Bronze en Dazzling White.

De Book Cover en Simple Cover zijn vanaf 4 juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf respectievelijk 59,99 euro en 29,99 euro. De Level audioaccessoires zijn nu verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 199 euro.

Bron: Samsung