CookiesSamsung Galaxy TabPro S met 12 inch AMOLED scherm

10 januari 2016 15:44 door Hans Wind

Samsung Galaxy TabPro S witDe Samsung Galaxy TabPro S is een nieuwe tablet die draait op het Windows 10 besturingssysteem van Microsoft. Het apparaat wordt gepositioneerd als een combinatie van laptop en tablet functionaliteit en wordt dan ook geleverd met een slank toetsenbord.

De Samsung Galaxy TabPro S is volgens de fabrikant geschikt voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. De tablet biedt met Windows 10 Home of Windows 10 Pro complete PC-functionaliteit waardoor het apparaat ook goed toepasbaar is in een zakelijke ICT-omgeving.

De Galaxy TabPro S is is 6,3 millimeter dun en heeft een laag gewicht van 693 gram. De standaard meegeleverde keyboard-cover verbetert de gebruikservaring bij het typen.

Samsung Galaxy TabPro S scherm

Samsung Galaxy TabPro S zwartDe Samsung Galaxy TabPro S heeft het eerste Super AMOLED display voor Windows. Het multitouch display zorgt voor hoge contrasten en een goede kleurweergave. Het energie-efficiënte AMOLED display heeft een afmeting van 12 inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

De Galaxy TabPro S maakt gebruik van verschillende technologieën om de prestaties en de energie-efficiëntie te optimaliseren. Snelladen is verbeterd en daardoor laadt de batterij van de Galaxy TabPro S volledig op in 2,5 uur, terwijl een volle batterij bij normaal gebruik tot 10,5 uur mee kan gaan.

De TabPro S is uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core M-processor. De processor is ontworpen voor 2-in-1 tablets zonder ventilator en heeft een energieverbruik van slechts 4,5W en dat betekent in de praktijk een volledig stil apparaat.

Een multi-port adapter (HDMI, USB type A & C) en Bluetooth Pen zijn apart verkrijgbaar.

Samsung Galaxy TabPro S prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy TabPro S is vanaf februari 2016 wereldwijd beschikbaar in twee versies. De Windows 10 Home-variant heeft een adviesprijs van 999 euro en de Windows 10 Pro-variant krijgt een adviesprijs van 1.099 euro.

Bron: Samsung