CookiesSamsung Gear VR voor consumenten

25 september 2015 08:13 door Hans Wind

Samsung Gear VR voor de consumentDe Samsung Gear VR voor consumenten is in Nederland aangekondigd. Deze Virtual Reality bril is te gebruiken in combinatie met een aantal Samsung smartphones, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge. Het hoge resolutie super Amoled display van de genoemde smartphones (2.560×1.440 pixels) zorgt voor een virtual reality ervaring. Daarbij is de resolutie per oog dan 1.280×1.440 pixels.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland merkte het volgende op: “”Virtual reality is de volgende stap in mobiele belevingen en wij vinden het geweldig om de Gear VR in samenwerking met Oculus uit te brengen.”

De Samsung Gear VR is 22 procent lichter dan de Gear VR Innovator Edition. Daardoor is het dragen van het apparaat comfortabeler. Ook de zachte schuimlaag en het touchpad werd verbeterd. Op die manier heb je meer controle terwijl je geniet van films, games, 360 graden video’s en al het andere dat beschikbaar is op de Samsung Gear VR.

“Samen met Samsung vinden we virtual reality opnieuw uit. Zo creëren we de beste mobiele VR ervaring die momenteel verkrijgbaar is”, zegt Brendan Iribe, CEO van Oculus. “Op de Gear VR spelen mensen games met hun vrienden. Ze ondergaan 3D-achtige ervaringen, delen video experiences in 360 graden en bevinden zich in foto’s en video’s van over de hele wereld. En dit is nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is met mobiele VR!”

Samsung Gear VR voor consumenten prijs en beschikbaarheid

De Samsung Gear VR is medio november verkrijgbaar in de kleur Frost White voor de prijs van 99,99 euro.

Bron: Samsung

Lees ook: De VR bril of Virtual Reality bril – wat is de status