CookiesSamsung GX-20 DSLR introductie

17 juni 2008 14:46 door Hans Wind

Samsung GX-20 DSLR introductieDe geruchten gingen al een tijdje maar nu lanceert Samsung dan toch de GX-20 digitale spiegelreflexcamera waarmee volgens de leverancier zowel hobbyisten als professionele fotografen uit de voeten kunnen.

De Samsung GX-20 is een 14,6 megapixel camera met een CMOS (Complimentary Metal-Oxide Semiconductor) beeldsensor en diverse correctiefuncties. De CMOS-technologie zorgt ervoor dat de camera onder uiteenlopende lichtomstandigheden beelden levensecht vastlegt, zodat je altijd die professionele foto kunt maken die je voor ogen hebt.

De Samsung GX-20 maakt glasheldere en kleurechte foto’s in hoge definitie dankzij de CMOS-beeldsensor. Daarnaast vermindert deze beeldsensor bij hoge lichtgevoeligheden ruis op foto’s. Ook zorgt de sensor ervoor dat de Samsung GX-20 een laag energieverbruik heeft. De batterij gaat hierdoor veel langer mee.

Samsung GX-20 achterkantVoor haarscherpe beelden vangt de OIS-beeldsensor van de camera trillingen op en corrigeert het bewogen beeld. Met hoge lichtgevoeligheidswaarde tot ISO 3200 (ISO 6400 bij de gebruikersinstellingen) en beeldcorrectietechnologieén, zoals High Dynamic Range, staat de Samsung GX-20 garant voor kwaliteitsfotografie onder alle omstandigheden. De camera heeft een X-contact voor externe flitsers. Ook beschikt de camera over een handige button voor RAW- en JPEG-conversie en conversiesoftware voor het RAW-bestandsformaat.

De body van de Samsung GX-20 met een 2,7 inch groot display heeft een stofwerend ontwerp. De camera is zelfs uitgerust met een Dual Dust Removal-functie. 72 onderdelen van deze digitale camera zijn water- en stofbestendig: ze zijn van een speciale coating voorzien. Door deze coating blijft microscopisch klein stof bijvoorbeeld niet aan de beeldsensor kleven, waardoor vlekjes op foto’s worden voorkomen.

De Samsung GX-20 is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.399,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung GX-20 prijs vergelijking