CookiesSamsung H106 HD camcorder met Solid State Drive

18 maart 2009 08:42 door Hans Wind

Samsung H106 HD camcorder met Solid State DriveDe Samsung H106 is de eerste HD camcorders met een interne Solid State Drive. Solid State Drives (SSD) leveren opmerkelijk betere prestaties dan Hard Disk Drives (HDD).

Een SDD is sneller bij het opstarten, lezen en wegschrijven van data. SSD is veel compacter, lichter en vooral stiller. Omdat SSD geen bewegende elementen bevat, hebben de Full-HD camcorders minder warmte-afgifte. Ze verbruiken minder stroom en de kans op schade en fouten is kleiner.

Bepalend voor het prima beeld van deze camcorders is de vernieuwde Schneider Kreuznach Varioplan HD-lens met optische beeldstabilisatie.

De stijlvolle Samsung H-serie Full-HD camcorders filmen op hoog niveau, slaan veel data op en zijn ijzersterk. De camcorders kunnen tegen een stootje en extreme temperaturen. Daarnaast introduceert Samsung de F30 als de nieuwe YouTube™-camcordergeneratie en de R10 als CMOS Full-HD instapmodel.

Samsung H106
De Samsung H106 is ‘s werelds eerste Full-HD camcorder met een interne 64 GB SSD. De SSD maakt van de Samsung H106 een duurzaam apparaat dat shockproof is. De opstartsnelheid en schrijf- en leessnelheden van data zijn sneller met SSD, waardoor HD-materiaal snel verwerkt kan worden. De Samsung H106 filmt met H.264-compressie, waardoor hij maar liefst twaalf uur in HD-kwaliteit kan opnemen. Door de SSD verbruikt deze camcorder een achtste aan stroom van wat een camcorder met een HDD verbruikt.
H106 specificaties


Samsung H105 en H100
Alle Samsung Full-HD camcorders uit de H-serie beschikken over H.264-compressie, waardoor je non-stop kunt filmen. Met de ‘fine’-modus slaat de Samsung H105 zes uur beeldmateriaal in Full-HD resolutie op. De Samsung H105 heeft een interne 32 GB SSD. Met een SD/SDHC-kaart is het geheugen verder uit te breiden.
Alle camcorders uit de H-serie zijn uitgerust met een Schneider Kreuznach Varioplan HD-lens. Ze hebben 10x optische zoom en een optische beeldstabilisator die beeldvervaging door trilling helpt voorkomen. De Schneider-lens is een groothoeklens met 37 mm brandpuntslengte. Hierdoor past elk gewenst landschap in het kader.
De Samsung H-serie camcorders hebben een HDMI-uitgang waarmee gebruikers direct al hun filmpjes in HD-kwaliteit kunnen bekijken op een HDTV. Daarnaast zijn videostills om te zetten in 4,7 megapixel foto’s. De camcorders hebben een 2,7 inch touchscreen display dat ook een bedieningspaneel is.
De Samsung HMX-H100 Full-HD camcorder is zonder SSD vanaf april 2009 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,- inclusief BTW. De Samsung HMX-H106 en HMX-H105 Full-HD camcorders zijn in het voorjaar van 2009 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 899,- en € 749,- inclusief BTW.

Samsung R10 HD camcorderSamsung HMX-R10
De Samsung HMX-R10 is een CMOS Full-HD camcorder die videostills omzet in haarscherpe 9 megapixel foto’s. De Samsung R10 heeft 5x optische zoom en een draaibaar 2,7 inch LCD display. Op ergonomisch vlak is de Samsung HMX-R10 een vooruitstrevende camcorder. De lens is namelijk 25 graden gekanteld waardoor de R10 veel prettiger in de palm van de gebruiker ligt.
De Samsung R10 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 549,- inclusief BTW
R10 specificaties


Bron: Samsung


Samsung H106 prijs vergelijking

Samsung H105 prijs vergelijking

Samsung H100 prijs vergelijking