CookiesSamsung blijft marktleider in HDTV en 3D TV

1 september 2011 14:41 door Hans Wind

Samsung blijft marktleider in HDTV en 3D TVIn de eerste zes maanden van 2011 heeft Samsung de meeste HD TV’s in Europa verkocht. Onderzoeksbureau GfK geeft aan dat Samsung haar nummer 1 positie in platte TV’s, zoals LCD-TV’s en Plasma-TV’s, voor het zesde jaar op rij heeft behouden met een marktaandeel van 30,7%.

Samsung is ook het meest geliefde merk voor 3D-TV in Europa. Terwijl de concurrentie toeneemt, heeft Samsung in de eerste zes maanden met een marktaandeel van 46,3% in waarde haar nummer 1 positie van 2010 uitgebouwd. De helft van alle 3DTV’s die het afgelopen halfjaar in Europa zijn verkocht, waren van het merk Samsung.

De Samsung Smart TV D8000 is de basis van het succes van Samsung in connected TV’s. Op IFA onthult Samsung de UE60D8000.
Dit is een fraaie 60 inch Smart TV. Ondanks de schermdiagonaal van meer dan anderhalve meter is de rand van de TV slechts 1,5 centimeter dun. De ultradunne randen zorgen voor een groter beeld en een grotere kijkhoek. De lijst van de TV valt hierdoor zo goed als weg, waardoor de kijker maximaal van de beelden kan genieten, in 2D óf 3D.

Ook heeft Samsung een exclusieve samenwerking aangekondigd met YouTube. Samsung gaat YouTube 3D-content tonen via de vernieuwde YouTube on TV applicatie voor haar Smart TV’s. Met de ‘YouTube on TV app’ geeft een connected TV voor het eerst toegang tot een bron van 3D-content. Iedereen met een Smart TV kan dit najaar genieten van duizenden 3D-video’s. Klik hier voor het Nederlandstalige persbericht over de samenwerking met YouTube.

Samsung apps

De Samsung Smart TV biedt meer dan televisiekijken alleen. De Samsung Smart TV brengt televisiekijken, Video on Demand, internet en entertainment naar het hart van de woonkamer. Samsung Apps geeft toegang tot vele betaalde en gratis apps op de Smart TV.

Steeds meer mensen ontdekken Samsung apps. Stond in januari de teller nog op 2 miljoen downloads, binnenkort wordt de grens van 10 miljoen apps doorbroken. De Samsung Smart TV kijkers in de Benelux kunnen hierbij kiezen uit ruim 200 apps die speciaal voor de Samsung Smart devices zijn ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de unieke Samsung Explore 3D app waarmee kijkers gratis 3D-content kunnen streamen, zoals films, muziekclips, documentaires en trailers van DreamWorks. Sinds de introductie enkele maanden geleden, hebben al meer dan 1 miljoen Europese huishoudens de gratis content bekeken. Deze maand lanceert Samsung nog meer content, waaronder Samsungs 3D democontent, ‘We are the world 25 for Haïti’;-muziekclips en concertbeelden van the Black Eyed Peas.

Bron: Samsung / GfK

• Een overzicht van de 2011 Samsung LED TV lijn vindt u in ons artikel Samsung LED TV lijn 2011