CookiesSamsung HDTV nieuws op CES

12 januari 2010 14:54 door Hans Wind

Samsung HDTV nieuws op CESSamsung onthult haar nieuwste LCD LED HDTV generatie. Met de nieuwe line-up biedt Samsung naar eigen zeggen het grootste assortiment high-end LED-TV toestellen.

De nieuwe HD TV serie brengt ook de 3D-bioscoopbeleving naar de huiskamer. Dankzij de ingebouwde 3D-processor geven de LED-TV’s 3D-beelden levensecht weer. De TV’s kunnen hierdoor zelfs 2D-televisieuitzendingen in 3D laten zien.

Met de high-end LED-TV’s uit de 7000, 8000 en 9000 serie kun je genieten van een intense 3D-kijkervaring door de toepassing van Samsung’s ingebouwde 3D-processor en 3D-emitter. Samen met de 3D Blu-ray speler (Samsung BD-C6900) en de ‘active shutter’ 3D-bril biedt Samsung een complete 3D home entertainment-oplossing. Hiermee kun je thuis 3D-films beleven zoals in de 3D-bioscoop.

Met de LED-TV’s kun je zelfs van 2D-televisieuitzendingen in 3D genieten. De 3D-processor bevat namelijk een auto-conversietechnologie die 2D-beelden omzet naar 3D. Je kunt zo extra diepte en helderheid toevoegen aan bijvoorbeeld een live voetbalwedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je zelf onderdeel van de actie bent. En met één druk op de knop kijk je weer TV in 2D.

Samsung werkt wereldwijd samen met DreamWorks Animation SKG en Technicolor aan een compleet 3D-aanbod van TV’s, Blu-ray spelers en Blu-ray discs. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je in 2010 thuis kunt genieten van 3D-films zoals ‘Monsters vs Aliens’.

Samsung wint CES Innovations award met ‘s werelds dunste geïntegreerde LED-TV
De LED-TV’s uit de 9000 serie vormen de topmodellen van Samsung. Deze dunste geïntegreerde LED-TV’s ter wereld zijn bekroond met de 2010 Best Of CES Innovations award. Met de 9000 serie zet Samsung de nieuwe standaard voor indrukwekkende beeldkwaliteit, interactiviteit en connectiviteit voor TV’s.

De LED-TV als centrum van home entertainment
De HDTV groeit uit tot het middelpunt van informatie en entertainment. Bovendien is de bediening makkelijker dan ooit dankzij een baanbrekende touchscreen afstandsbediening met kleurendisplay en QWERTY-toetsenbord. Met de geïntegreerde Wi-Fi en infraroodtechnologie kun je via deze afstandbediening niet alleen de TV bedienen, maar ook direct je entertainment op je PC, camera en telefoon in je thuisnetwerk aansturen. Ook geeft de afstandsbediening toegang tot volop interactieve mogelijkheden. De vernieuwde intertnet@TV contentservice brengen Yahoo widgets en de nieuwe Samsung Apps binnen handbereik. Terwijl je televisiekijkt, kun je de applicaties downloaden en bekijken. Alle LED-TV’s van de 6500 serie en hoger, bevatten de vernieuwde internet@TV contentservice en Samsung Apps. Vanaf april biedt Samsung een compleet nieuw aanbod van internetdiensten aan, waarmee je volop van infotainment en entertainment kunt genieten.

Met de LED-TV’s uit de 9000 serie kun je een TV-uitzending direct op de touchscreen afstandsbediening bekijken en selecteren, terwijl op de LED-TV zelf een film op Blu-ray speelt. Ook kun je via DLNA draadloos muziek, foto’s en videobestanden vanaf je PC overzetten naar de TV om deze op het grote scherm te bekijken.

Design
Ook in 2010 wil Samsung trendsetters zijn in design. De TV is niet langer een technisch apparaat. Want het gebruik van veel verschillende materialen en kleuren maakt van de LED-TV een designstuk in de woonkamer. Met een groot aantal designvariaties is er voor iedereen een LED-TV die bij zijn stijl past.

Samsung heeft in 2009 wereldwijd meer dan 2,5 miljoen LED-TV’s verkocht. In 2010 verwacht Samsung 10 miljoen LED-TV’s te verkopen. Met zeven productseries in schermformaten van 32 tot 65 inch, is de nieuwe line-up Samsung LED-TV’s nu de grootste op de markt. De nieuwe LED-TV’s zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf eind maart.

Bron: Samsung

Gerelateerd artikel: Samsung LED TV 2010 series