CookiesSamsung HMX-P300 en HMX-P100

16 januari 2011 13:04 door Hans Wind

Samsung HMX-P300 en HMX-P100Wie graag spontaan filmpjes maakt en deze direct online wil delen met zijn vrienden, kiest voor een point & share camera. De Samsung Full HD HMX-P300 en HMX-P100 zijn twee betaalbare camera’s in broekzakformaat die je overal mee naar toe neemt. De stijlvolle camera’s maken het uploaden en delen van HD TV kwaliteitvideo’s net zo leuk als het filmen zelf.

‘One Touch Sharing’ op de HMX-P100 en de HMX-P300 maakt het delen van filmpjes makkelijker dan ooit. Zodra je de camera aansluit op een PC via de ingebouwde USB, uploadt je automatisch de filmpjes naar je PC. Zo bespaar je tijd bij het overzetten van bestanden en weet je zeker dat je herinneringen bewaard blijven. Overigens kun je niet alleen filmen met de camera’s. Ze maken ook foto’s van 8 megapixels (HMX-P300) en 5 megapixels (HMX-P100), waardoor je geen aparte camera meer hoeft mee te nemen.

De micro SD-technologie die Samsung heeft toegepast in de HMX-P100 en de HMX-P300 maken de camera’s veel compacter dan huidige point & share camera’s. De slanke body’s passen gemakkelijk in je jaszak of handtas. De ingebouwde USB zorgt ervoor dat je zonder kabels de accu kunt opladen en tegelijkertijd beelden kunt delen.

HMX-P300 filmen vanuit elke positie

De HMX-P300 is zo ontworpen dat filmen vanuit elke hoek makkelijk is. Met de 3x optische zoom en de Pivot Recording Mode kun je bijvoorbeeld bij concerten of sportevenementen in horizontale of verticale frames gedetailleerde opnamen maken. Het 3 inch touch LCD-display kan draaien, zodat je uit verschillende posities kunt filmen, waarbij je goed zicht houdt op je opnamen.

HMX-P100 hoogwaardige opnamen in matige lichtomstandigheden

De point & share camera’s halen de best mogelijke beeldkwaliteit uit elke situatie. De HMX-P100 heeft een innovatieve 5 megapixel BSI CMOS sensor, die tweemaal de gevoeligheid heeft van een normale CMOS sensor. Deze BSI CMOS sensor zorgt voor aanzienlijk minder ruis en verstoringen en verbetert de opnamekwaliteit in matige lichtomstandigheden. De AF-lens en de kijkhoek van 80 graden van het LCD-display maken het makkelijk om overal heldere video’s te maken.

Slimme extra’s

De HMX-P300 en de HMX-P100 bevatten slimme extra’s die het opnemen van kwalitatief hoogwaardige beelden simpel maken. De Auto Focus en Smart Auto functies passen automatisch de focus en instellingen aan de kleur, het onderwerp en de helderheid aan. Ook bevatten de camera’s Samsung Record Pause-technologie. Hiermee kun je korte pauzes nemen tijdens het filmen, waardoor je de bestanden niet aan elkaar hoeft te plakken als je klaar bent met de opnamen. Dit maakt het bewerken van opnamen veel gemakkelijker en is ideaal voor het filmen op sportevenementen en feestjes.

Samsung HMX-P300 en HMX-P100 prijs en beschikbaarheid

De HMX-P300 en de HMX-P100 zijn verkrijgbaar vanaf maart in Nederland. Voor een verkoopadviesprijs van respectievelijk 199 en 149 Euro.

Bron: Samsung