CookiesSamsung HMX-Q10 HD camcorder ook voor links

3 januari 2011 18:33 door Hans Wind

Samsung HMX-Q10 HD camcorder ook voor linksDe nieuwe Samsung HMX-Q10 combineert als eerste Switch Grip met Easy Operation via een LCD-display. Hoe je de HD camcorder ook houdt, het LCD-display draait automatisch mee, waardoor je zelfs vanuit moeilijke posities je video-opnamen kunt bekijken en de camcorder kunt bedienen. Hiermee is de HMX-Q10 vol;gens Samsung dan ook de eerste camera die meedenkt met linkshandigen.

De nieuwe Switch Grip technology zorgt er voor dat de oriëntatie van het LCD-display zich aanpast aan hoe de camcorder wordt vastgehouden. Het maakt niet uit of je links- of rechtshandig bent, je uit een moeilijke positie filmt, of je naast het filmen met andere dingen bezig bent. De camcorder past zich altijd aan jou aan.

Gebruiksgemak HMX-Q10

Easy Operation en Smart Access User Interface maken de camcorder makkelijker in het gebruik dan ooit tevoren. Het aantal knoppen is beperkt, waardoor je het beste uit de camcorder kunt halen. Easy Operation geeft je op het 2,7 inch brede LCD-display toegang tot diverse functies, waaronder een pauzeknop, waarmee je de tijd hebt even te stoppen en de beste hoek uit te kiezen, de mogelijkheid de camcorder aan en uit te zetten en de playback mode, waarmee je direct je opnamen kunt afspelen. Met de intuïtieve Smart Access User Interface kun je de geavanceerde functies van de camcorder op het LCD-display bedienen en gedetailleerde processen makkelijk aansturen.

Video in HD beeldkwaliteit

De Samsung HMX-Q10 is uitgerust met componenten en functies om consumenten te helpen in bijna elke situatie haarscherpe video’s in een HD kwaliteit te maken. De camcorder maakt opnamen in 1920×1080/60i HD TV kwaliteit. Het OIS Duo systeem compenseert trillende handen, met keer op keer stabiele en scherpe video’s als resultaat. Zelfs als je tijdens de opnamen loopt. Ook bevat de HMX-Q10 een 5 megapixel BSI CMOS sensor, die tweemaal de gevoeligheid heeft van een normale CMOS sensor. Deze BSI CMOS sensor zorgt voor aanzienlijk minder ruis en verstoringen en verbetert de opnamekwaliteit in matige lichtomstandigheden. De HMX-Q10 maakt hierdoor in bijna elke situatie goede video-opnamen.

De camcorder is voorzien van de vernieuwde versie van Samsung’s Smart Auto Scene Recognition-technologie. Deze technologie analyseert de helderheid, beweging, kleur en het onderwerp, waarna de camcorder automatisch die settings selecteert die het best mogelijke resultaat geven. Samsung heeft op de HMX-Q10 voor het eerst de Samsung Record Pause-technologie toegepast. Hiermee kun je korte pauzes nemen tijdens het filmen, waardoor je de bestanden niet aan elkaar hoeft te plakken als je klaar bent met de opnamen. Dit maakt het bewerken van de opnamen veel gemakkelijker en is ideaal voor het filmen op sportevenementen en feestjes. Overigens kan de camcorder niet alleen filmen, je kunt er ook foto’s van 4,9 megapixels mee schieten.

Als je zelf handmatig de instellingen van de opnamen wilt bepalen, kan dat ook. Hiervoor heeft de HMX-Q10 de Easy Manual Mode setting. Je kunt kiezen uit een scala aan eenvoudig te gebruiken handmatige instellingen, zoals White Balance, Exposure Values, Backlighting en Self Timer. Met de nieuwe Art Film-functie kun je speciale effecten toevoegen zoals Time Lapse en Black & White.

Samsung HMX-Q10 prijs en beschikbaarheid
De Samsung HMX-Q10 is verkrijgbaar vanaf maart voor een verkoopadviesprijs van € 299,- incl. BTW.


Samsung HMX-Q10 prijs vergelijking