CookiesSamsung HMX-U10 HD camcorder introductie

16 juli 2009 11:38 door Hans Wind

Samsung HMX-U10 HD camcorder introductieSamsung introduceert nieuwe camcorders waarmee je gemakkelijk HD of SD films kunt maken en bewerken. De nieuwe Samsung HMX-U10 is een ultracompacte camcorder die in HD TV kwaliteit opneemt en 10 megapixel foto’s van videostills maakt. Via de one-touch uploadbutton deel je in een handomdraai jouw video opname online op YouTube.

De SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45 filmen in standard definition, maar upgraden het materiaal automatisch naar bijna HD kwaliteit wanneer je via HDMI (kabel wordt niet meegeleverd) de video bekijkt. Deze nieuwe camcorders behoren tot de line-up voor de tweede helft van 2009.

Zowel de HMX-U10 als de camcorders uit de K-serie bevatten tal van features waardoor deze camcorders de concurrentie ver achter zich laten en filmen nog leuker wordt. De ingebouwde intelli-studio software, de animated thumbnails en het veelzijdige oplaadsysteem zijn enkele voorbeelden hiervan.

De intelli-studio software, die geïntegreerd is in de HMX-U10 en in de K-serie camcorders, is een play-edit-sharing-systeem. Met een USB-verbinding van de camcorder naar de PC wordt deze software zonder installatie geactiveerd. Video’s kunnen direct worden afgespeeld of bewerkt. Vervolgens kan de content snel en eenvoudig worden ge-upload naar populaire video-sharing websites. Met slechts een druk op de speciale YouTube uploadbutton (HMX-U10) wordt de content direct verzonden.

Zoeken naar content is eenvoudiger dan ooit met de animated thumbnail-feature. Elke video die op de camcorder is opgeslagen, is in het menu te herkennen aan een kleine thumbnail op het display. Wanneer er over de thumbnails gescrolled wordt, verschijnt een beknopte weergave van de opgenomen video’s.
De HMX-U10, SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45 hebben een veelzijdig oplaadsysteem waarbij je de keuze hebt om de camcorder via USB aan de PC te koppelen en op te laden of om met de meegeleverde AC-adapter de camcorder van stroom te voorzien.

Samsung HMX-U10
De HMX-U10 HD camcorder is bijzonder door de ultieme combinatie van een ultracompact design en gebruiksgemak. Video-opnames worden gemaakt in HD kwaliteit met een resolutie van 1920×1080. De camera heeft geen zoomlens maar een vaste brandpuntafstand. Met de 1/2,3 inch CMOS sensor is het mogelijk om van videostills indrukwekkende 10 megapixel foto’s te maken. Alle content, foto’s en video’s kunnen worden bekeken op het heldere 2-inch LCD-display. Met zijn geringe afmetingen van 56 mm x 103 mm x 15,5 mm en 95 gram gewicht inclusief de accu, is de HMX-U10 een ultracompacte camcorder met een ergonomisch design. Hierdoor is deze camcorder niet te vergelijken met de traditionele “look & feel” van andere zakformaat-camcorders. Het glanzende, gestroomlijnde uiterlijk is extra geaccentueerd door een golvend design. Daarbij is de camcorder zeven graden gekanteld, waardoor een betere, ergonomische grip wordt verkregen. Armen en polsen worden hierdoor ontlast. Hetzelfde ergonomische design is toegepast op de HMX-R10 en de SMX-C10 die de unieke Samsung Active Angle lens hebben.

Specificaties HMX-U10
• Sensor: 1920 x 1080i CMOS
• Lens: Fixed Focus
• LCD: 2 Inch LCD
• Geheugen: Card Slot
• Aansluiting: USB 2.0
• Video: 1920 x 1080 HD Video H.264 formaat
• Resolutie: 1080i bij 50 beelden per seconde en 1080p bij 25 beelden per seconde
• Foto: 10 Megapixel
• Ultra-Compact ontwerp
• Greep onder hoek van 7 graden
• Time-Lapse opname
• Laden via USB
• Ingebouwde intelli-studio Software
• YouTube uploadknop
• Kleuren: zwart, zilver, groen en Rood
• Afmetingen: 56 x 103 x 15,5 mm
• Gewicht: 95g

K-Serie: SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45
Met de nieuwe K-serie camcorders van Samsung ervaar je video’s in bijna HD kwaliteit voor de prijs van een standard definition-camcorder. De SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45 filmen in standard definition in een resolutie van 720×480. De opgenomen video’s kunnen met de geavanceerde upscalingtechnologie en een HDMI-verbinding bekeken worden op een HDTV in een beeldkwaliteit die HD kwaliteit benadert.
De SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45 bevatten een zeer krachtige zoomlens. Gebruikers hebben met 65x Intelli-Zoom alle objecten van ver of van dichtbij scherp in het vizier. Daarbij zijn deze camcorders betrouwbaarder dan standaard digitale zoom-camcorders. Met Intelli-Zoom gaan de Samsung camcorders verder dan de gebruikelijke 52x optische zoom. Trillingen in het beeld worden voorkomen door de geavanceerde Optical Image Stabilizer die deel uit maakt van een wereldklasse Schneider-KREUZNACH-lens voor de mooiste beeldkwaliteit. Een voorwaarde die nodig is om indrukwekkende video’s te filmen.
De SMX-K45 heeft een interne 32 GB Solid State Drive (SSD), goed voor 20 uur en 40 minuten opnametijd. De vernieuwde SSD-technologie van Samsung heeft als voordeel op de Hard Disk Drives (HDD) dat SSD energiezuiniger is, weinig hitte afgeeft, sneller werkt en duurzamer is dan HDD, omdat SSD geen bewegende deeltjes bevat. De SMX-K44 heeft een interne 16 GB SSD. De SMX-K40 heeft geen intern geheugen maar slaat videomateriaal op een SD/SDHC-geheugenkaart op.

Samsung HMX-U10 prijs en beschikbaarheid
De Samsung HMX-U10 HD camcorder is in Nederland verkrijgbaar vanaf september 2009 voor een verkoopadviesprijs van € 179,- inclusief BTW.
De Samsung SMX-K40, SMX-K44 en SMX-K45 camcorders zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf augustus 2009 voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 299,-, € 349,- en € 449,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung HMX-U10 prijs vergelijking