CookiesSamsung LCD-televisie M71 introductie

19 mei 2006 22:55 door Hans Wind

Samsung M71 LC televisieMet de introductie van de LCD-televisie M71 zorgt Samsung voor een overtreffende trap in televisiekijken in alle opzichten. Méér kleurenrijkdom, meer scherpte en stabiliteit in het beeld, meer connectiviteit en meer toepassingsmogelijkheden zoals een speciale gaming modus.

De Samsung LCD-televisie met een beelddiagonaal van 32 inch (81 cm), 40 inch (102 cm) of 46 inch (117 cm) is daarbij ook een aanwinst voor het interieur. Met z’n ranke vormgeving, fraaie, glossy finish en intelligente, draaibare voet kan dit platte TV-scherm moeiteloos op elke plek tot zijn recht komen. Uiteraard is de M71 voorbereid op high definition.

Er zijn twee HDMI-aansluitingsmogelijkheden, voor bijvoorbeeld settopbox en DVD-recorder.

Kijk- en kleursensaties

Samsung paste voor de LCD-televisie M71 beeldtechnieken toe die nieuwe sensaties aan TV-kijken geven. Door voor 120Hz te kiezen, lost Samsung het probleem op dat snelle bewegingen in het beeld soms kunnen naijlen. Tegelijk wordt met 120Hz nog meer scherpte bereikt dan met de gebruikelijke 100Hz. Ook op het gebied van kleuren gaat Samsung verder dan wat gewoon is. Waar beeldbuistelevisies 105 procent van het standaard kleurenpalet kunnen tonen, overtreft Samsung dit met de M71 ruimschoots door 127 procent te bereiken. Die extra kleurenrijkdom zorgt ook voor een ongekend hoog contrast van 6000:1. Hoe meer kleurennuances tussen donkere en lichte vlakken, des te hoger het contrast. Tot slot kent de Samsung LCD-televisie een 10 bits-signaalverwerkingstechniek voor meer kleurengradaties. Dit levert een stabieler en visueel rijker beeld op, waarin zelfs in de donkerste delen nog nuances zichtbaar blijven.

Méér dan TV-kijken

De M71 maakt andere toepassingen dan televisie kijken niet alleen makkelijk, maar vooral ook heel leuk. Liefhebbers van digitale fotografie of video kunnen kiezen uit een multi memory slot voor negen verschillende geheugenkaarten plus een USB-poort. Via een printerpoort kan zelfs met behulp van PictBridge direct worden afgedrukt op een aangesloten printer. Wel zo makkelijk als je je foto’s eerst goed hebt bekeken op het royale scherm. Dankzij de inkijkhoek van 178 graden kan een hele groep meekijken.

Gamers zullen het nooit zo goed hebben gehad als met de M71. De verbetering van de kleurennuances in de donkere delen van het beeld, het sterk verbeterde, trillingvrije beeld en de naijleffecten die verwijderd zijn, zouden op zich al voor optimaal gamingplezier zorgen. Maar Samsung voegde ook nog een speciaal beeldinstellingenmenu voor gamers toe, dat is gericht op scherpte, contrast en geluid. Dit staat garant voor maximaal spelplezier, ongeacht met welke gamingconsole de gamer speelt.

De LCD-televisie Samsung M71 met een beelddiagonaal van 40 inch (102 cm) heeft een advies prijs van € 2.999,-, inclusief B.T.W. Later dit jaar komt de M71 ook met een beelddiagonaal van 32 inch (81 cm) en 46 inch (117 cm) op de Nederlandse markt.