CookiesSamsung LE40F7 LCD HDTV

9 november 2006 14:59 door Hans Wind

Samsung LE40F7 LCD HDTVMet de Samsung LE40F7 introduceert Samsung zijn eerste Full HDTV. Deze nieuwe generatie LCD-televisies kan High Definition ook daadwerkelijk als volledige High Definition weergeven. Met een contrastratio van 6.000:1, een helderheid van 450cd/m² en een zeer hoog aantal kleurwaarden is het prettiger televisiekijken. De Samsung 40 inch LCD-televisie LE40F7 laat een ongekend helder en haarscherp beeld zien. Televisiekijken wordt een fulltime belevenis van ontspannen kijken.

De Samsung LE40F7 kent een 100 Hz videokwaliteit waarmee Samsung een nieuwe dimensie geeft aan helderheid van bewegend beeld. Het beeldscherm laat 50 beelden per seconde zien. Samsung gaat beeldvervaging tegen door telkens een beeld extra tussen twee beelden in te plaatsen. Op deze wijze lopen beelden nog natuurlijker in elkaar over.
Door de hoge beeldkwaliteit en geavanceerde functies spatten de kleuren als het ware van het LCD-beeldscherm. De Samsung LE40F7 ondersteunt een volledige High Definition-resolutie van 1920 x 1080 pixels ( 1080p ), wat een verdubbeling is ten opzichte van de tot nu toe beste verkrijgbare HD-kwaliteit (1366×768, 1080i). Zeker in combinatie met de Samsung Blu-ray Discspeler Samsung BD-P1000 laat de Samsung LE40F7 een uitstekend beeld zien.


Ook de Dolby Surround-geluidskwaliteit van de Samsung LE40F7 is hoog. Het geeft de geluidseffecten bij bijvoorbeeld games heel goed weer. Met een druk op de knop is het LCD-scherm gemakkelijk af te stemmen op een gamingmode die donkere beelden donker weergeeft en daarmee vanzelf zorgt voor een spannende game-omgeving.
Voor een nog krachtigere verbinding biedt Samsung WiseLink™, een 10-in-3-systeem dat onder andere een Multi Memory-poort, USB-poort, printerpoort en 2 HDMI-aansluitingen bevat voor bijvoorbeeld een settopbox en Blu-ray Discspeler. Met HDMI gaat er niets van de digitale beeld- en geluidskwaliteit verloren.

De Samsung LE40F7 is geschikt voor elke huiskamer fraai om te zien met zijn hoogglans finish, transparante, blauw verlichte bodemplaat, verborgen speaker en designdraaivoet. In vergelijking met de CCFL-schermen heeft het beeldscherm van de Samsung LE40F7 door de LED lichtbron een twee keer zo lange levensduur en gaat de televisie veel zuiniger met energie om. De lichtbron is ook beter voor het milieu omdat het geen kwik en cadmium bevat. Dat is een rustgevend gevoel bovenop het toch al ontspannen genieten van een heldere natuurlijke beeldweergave.

De Samsung LE40F7 LCD-TV is vanaf nu verkrijgbaar vanaf een adviesverkoopprijs van € 2799,- inclusief B.T.W.


Samsung LE40F7 prijs vergelijking