CookiesSamsung LED TV UE40B7000 bekroond

16 april 2009 11:40 door Hans Wind

Samsung LED TV UE40B7000 bekroondSamsung verkoopt sinds medio 2008 de meeste LCD HDTV’s in Nederland en is daarmee marktleider.

De Samsung LED TV is de afgelopen week bekroond tot beste HD TV van het jaar met een Media Totaal award in de categorie ‘high-end LCD-TV.’ De jury roemde de sublieme beeldkwaliteit en het ultraplatte design van deze high-end Samsung LCD HD TV met LED-technologie.

Eerder dit jaar werd tijdens CES in Las Vegas de Samsung line-up LED-TV’s, waarvan de Samsung UE40B7000 deel uitmaakt, al bekroond met een CES Innovation Award.

De jury van de Media Totaal awards sprak lovend over de high-end LCD-TV met de LED-technologie van Samsung: “De fraai ogende ‘slimline’ Samsung UE40B7000 heeft een sublieme beeldkwaliteit. Deze TV heeft natuurlijke kleuren, een overtuigende detailscherpte en een duizelingwekkend hoog dynamisch contrast. Bovendien is het ophangen van deze TV aan de muur door de slimme beugel geen enkel probleem.”

Dankzij een gepatenteerde techniek om licht te spreiden, hebben de Samsung LED-TV’s zeer diepe zwartwaarden. Het zijn volgens Samsung de dunste LED-TV’s ter wereld met een ingebouwde tuner.

Door de LED-technologie zijn Samsung LED-TV’s milieuvriendelijke apparaten die tot wel 30% minder stroom verbruiken dan standaard LCD-TV’s. Daarmee zijn deze Samsung televisies aanzienlijk zuiniger dan de norm die het Europese Eco-label Flower hanteert. In materiaalkeuze en het productieproces houdt Samsung ook rekening met het milieu. Zo bevatten de TV’s geen kwik.

Samsung LED TV verkrijgbaarheid
De met een Media Totaal award onderscheiden LCD-TV UE40B7000 met LED-technologie is in Nederland vanaf eind april verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.899,- inclusief BTW.

Over Media Totaal awards
Media Totaal is een magazine over consumentenelektronica. Dit magazine reikt jaarlijks op grond van objectieve criteria awards uit voor de beste, mooiste en slimste producten. De Media Totaal Award is een speciaal voor Media Totaal vervaardigde bronzen plastiek van de bekende Nederlandse kunstenaar Hans Blank.

Naast high-end LCD-TV won Samsung ook nog een Media Totaal award In de categorie HD-flashcam met de Full HD-camcorder VP-H106. Ook de award voor de beste LCD-monitor nam Samsung mee naar Delft. In deze categorie bekroonde de jury de SyncMaster P2370.

Gerelateerd artikel: LED TV wint snel aan populariteit

Gerelateerd artikel: Samsung 6000, 7000 en 8000 LED TV serie


Samsung UE40B7000 prijs vergelijking

Samsung H106 prijs vergelijking