CookiesSamsung live Wi-Fi foto-expositie

30 november 2012 12:33 door Hans Wind

Samsung live Wi-Fi foto-expositieVanaf vandaag laat Samsung de mogelijkheden om foto’s direct te delen op een bijzondere manier zien tijdens de live Wi-Fi foto-expositie in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Vijf internationale fotografen exposeren in real-time de foto’s die zij net daarvoor met een SMART NX-camera, met ingebouwde Wi-Fi technologie, hebben gemaakt en hebben geüpload naar de expositieruimte. De tentoonstelling is daardoor een bijzondere foto-expositie geworden. De Wi-Fi foto-expositie is nog tot en met zondag 9 december van 10:00 tot 18:00 uur te bezoeken. Entree is gratis.

De Smart NX-camera’s NX20, NX210 en NX1000, maken het ook voor amateurfotografen mogelijk om alle belevenissen met deze camera’s vast te leggen en direct te delen. Zonder gedoe met kabeltjes, want de systeemcamera’s zijn voorzien van ingebouwde Wi-Fi technologie. Daardoor deel je al je bijzondere foto- en videomomenten onmiddellijk via bijvoorbeeld Facebook of per e-mail met het thuisfront. Waar ter wereld je ook bent.

Onderzoek: 7 op de 10 Nederlanders deelt foto’s online

Het vastleggen en delen van bijzondere belevenissen op social media zoals Facebook en Twitter is populairder dan ooit. Onderzoeksbureau Ipsos Synovate achterhaalde in opdracht van Samsung dat 7 op de 10 Nederlanders wel eens online foto’s delen met vrienden en familie. Facebook is daarbij het meest populaire medium (41%), gevolgd door email (22%) en Whatsapp (11%). Vooral vakantiebelevenissen worden massaal gedeeld: 71% van de mannen en 66% van de vrouwen laten anderen meegenieten.

Samsung NX20, NX210 en NX1000

De Samsung NX-modellen hebben een 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor die ieder beeld tot in detail en in natuurgetrouwe kleuren vastlegt. Een preview van de gemaakte foto’s en video’s bekijk je op het 3 inch Amoled-display waardoor foto’s helder op het scherm verschijnen. De NX-camera’s hebben bovendien een premium (metallic) afwerking en bevatten een scala aan automatische functies waarmee je professioneel ogende foto’s kunt maken. Handmatig ‘spelen’ met de camera kan natuurlijk ook. Het resultaat deel je vervolgens direct online om feedback van vrienden en familie te krijgen.

De Samsung NX20, NX210 en NX1000 zijn verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk € 1.099, € 899 en € 699 incl. BTW.

Bron: Samsung