CookiesSamsung Nexus S smartphone met HD video

8 december 2010 09:26 door Hans Wind

Samsung Nexus S smartphone met HD videoSamsung en Google hebben de Nexus S smartphone aangekondigd. Dit is de eerste telefoon die draait op Android 2.3, de nieuwste versie van het Android platform van Google. De Nexus S is een krachtige smartphone met de nieuwste multimediafeatures zoals video opname in HD TV kwaliteit..

“Samsung Mobile en Google hebben nauw samengewerkt om consumenten de beste Android smartphone-ervaring te kunnen geven,” vertelt Geert Mol, Marketing Manager Mobile van Samsung Electronics Benelux. “Met de samenwerking met Google hadden wij de ambitie om het Android platform verder te brengen en een smartphone te creëren, die zowel uiterst functioneel is als een verbazingwekkende gebruikerservaring geeft. Het stemt ons heel tevreden dat uit onze samenwerking met Google weer zo’n mooie oplossing is voortgekomen.”

Ook Google is enthousiast over de ontwikkeling van de Nexus S met Samsung. “Samen hebben we gezorgd voor een solide integratie van hardware en software. Hierdoor hebben wij nu hét toonaangevende device voor de nieuwste versie van Android in handen,” aldus Andy Rubin, Vice President Engineering bij Google.

Snelheid
Voor een optimale kijkervaring is de Nexus S uitgerust met Samsung’s Super LCD touchscreen. Het 4 inch contourdisplay heeft een ergonomisch design dat licht gebogen is. Dat belt volgens de fabrikant prettig als je de smartphone tegen je oor houdt. Met een 1 GHz Samsung applicatieprocessor haal je bestanden razendsnel naar je toe, kun je HD TV kwaliteit multimediacontent bekijken en verschijnen 3D graphics haarscherp op het display.

Daarnaast kun je zelf mooie beelden maken met de Nexus S, die is voorzien van een intern geheugen van 16 GB. De smartphone heeft een 5 megapixel camera en camcorder aan de achterzijde en aan de voorzijde een VGA camera. De gyroscoopsensor geeft een vloeiende gamingervaring als je de smartphone naar boven of onderen kantelt of naar links of rechts helt.

Android 2.3, Gingerbread, is de snelste versie van Android op dit moment. Het vernieuwde platform biedt onder andere een nieuw toetsenbord met multi-touch ondersteuning, internetbellen (VoIP/SIP) en een nieuwe gebruikersinterface. De Nexus S bevat populaire Android features zoals Wi-Fi hotspot, multitasking en Google mobile services, variërend van Google Search, Gmail en Google Maps™ met navigatie tot Voice Actions, Google Voice en YouTube. Tot slot geeft de Nexus S toegang tot meer dan 100.000 apps en widgets op de Android Market.

Samsung Nexus S specificaties
• Netwerk 2.5G: (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
• Netwerk 3G: (HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps) : 900 / 1700 / 2100 MHz
• OS: Android 2.3 / Gingerbread
• Display: 4 inch WVGA SUPER LCD (800×480)
• Camera: 5.0 mega-pixel Camera + VGA front Camera, Auto Focus, Self shot
• Video: HD(720p@30fps) video playing, Video recording D1 (720×480)@30fps mpeg4, H.264, H.263
• Audio: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-NB,
• Extra features: Android Market voor meer applicaties en content, A-GPS, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Digital compass, Proximity, Light
• Connectiviteit: Bluetooth technologie v 2.1 + EDR, USB v2.0 (High-Speed), Wi-Fi 802.11 b/g/n
• Geheugen: 16GB iNAND
• Afmetingen: 63 x 123,9 x 10,9 mm
• Accu: 1500 mAh

Nexus S prijs en beschikbaarheid
De Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 in Nederland verkrijgbaar.

Bron: Samsung


Samsung Nexus S prijs vergelijking