CookiesSamsung nieuws op de ISE

29 januari 2013 18:14 door Hans Wind

Samsung nieuws op de ISESamsung presenteert tijdens Integrated Systems Europe (ISE) 2013 in de Amsterdamse RAI een volledige line-up zakelijke schermen, waaronder een 95 inch LCD LED scherm. De nieuwe displays onderscheiden zich volgens de fabrikant op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparingen en de uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor zakelijk gebruik. Samsung is samenwerkingen aangegaan met softwarepartners, die via de Software Development Kit (SDK) handige applicaties kunnen ontwikkelen voor de schermen. Voor bedrijven wordt het zo makkelijker om nieuwe schermen in te zetten voor het specifieke doel dat zij voor ogen hebben.

Samsung biedt naar eigen zeggen als eerste fabrikant ter wereld een kostenefficiënte alles-in-één oplossing. Hiervoor heeft Samsung het Samsung Smart Signage Platform ontwikkeld, waarin de System on Chip (SoC) semiconductor is toegepast. Het Samsung Smart Signage Platform biedt een eenvoudige userinterface, waarmee tijd en kosten voor complexe installatieprocessen worden bespaard. De nieuwe generatie schermen zijn bovendien uitgerust met een dual-core CPU, een full codex video-processor en opslagcapaciteit van 4 GB of 8 GB en maken zo een externe computer of speler overbodig. Via de ‘Plug & Play’ functie kan nieuwe content direct via USB op de schermen getoond worden. Vrijwel alle video-en audio formats worden ondersteund, inclusief WMV, MP4 en H.264. Voor extra gebruiksgemak heeft Samsung MagicInfo Premium S software ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers content en devices binnen het netwerk op afstand bedienen.

Samsung heeft daarnaast de eerste Software Development Kit voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee kunnen softwarepartners allerlei bedrijfsoplossingen maken, speciaal afgestemd op het specifieke gebruik van de schermen. Bedrijven krijgen toegang tot deze software, zodat ze hun nieuwe schermen doelgericht kunnen inzetten in bijvoorbeeld hun winkeletalage, op een vakbeurs of voor een indrukwekkende videowand in de lobby.

Eerder dit jaar won Samsungs doorzichtige scherm, de NL22B, de ‘Innovation Award’ tijdens CES 2013. Dit scherm is in Amsterdam te zien, net zoals de SUR40, een multi-touch table display op basis van Microsoft Surface technologie. En er is meer te zien op de Samsung stand.

De MEC serie is een lijn met duurzame LED large format displays, zoals het 95” display. De schermen uit de MEC serie zijn kostenefficiënt en uiterst geschikt voor de private en publieke sector om glasheldere content te presenteren in de meest natuurgetrouwe kleuren.

De UEC serie is geschikt voor video wall-oplossingen. De rand is dun, zodat de aandacht van het publiek uitgaat naar de beelden en niet naar het scherm zelf. Deze schermen zijn speciaal ontwikkeld voor winkels, kantoren, hotels en restaurants.

De schermen uit de UDC serie zijn eveneens geschikt voor indrukwekkende video walls. De premium schermen hebben een ultradunne rand, hoge helderheid (700 nit), groot intern geheugen (8 GB) en vertonen perfecte kleuren (Advanced Color Management). De schermen zijn duurzaam en eenvoudig te installeren. De schermen zijn geoptimaliseerd voor luchthavens, restaurants en winkels die 24 uur per dag geopend zijn.

De PEC serie bestaat uit lichte, ultradunne schermen die zorgen voor content weergave in bijvoorbeeld luchthavens, restaurant en winkels.

Bron: Samsung