CookiesSamsung notebooks introductie

7 juli 2008 10:33 door Hans Wind

Samsung notebooks introductieSamsung gaat in Nederland starten met de verkoop van notebooks voor thuis- en zakelijk gebruik. Hiermee breidt Samsung haar productportfolio in de IT-producten en de consumentenelektronica flink uit.

Samsung verwacht in 2010 in de top 5 van notebookfabrikanten in de Nederlandse markt te staan.

Jos Beernink, directeur IT-divisie bij Samsung Benelux, is blij met de toevoeging van notebooks aan het ruime Samsung-assortiment: “Samsung laat in andere landen goed zien hoe succesvol haar notebooks zijn. We verwachten in 2010 dan ook in de top 5 van notebookfabrikanten te staan. Met goede channel partners en een sterk en breed portfolio weten we de Nederlandse markt met innovatieve notebooks te kunnen veroveren. Inclusief de beste service in deze markt.
Samsung geeft op het gehele portfolio een standaard garantie van 2 jaar en op de batterij een garantie van 1 jaar. Dat is een unieke service.”

Met haar brede portfolio verwacht Samsung binnen afzienbare tijd een belangrijke speler te worden in zowel het thuis- als het zakelijke segment. “Belangrijke spelers in zowel de retail als de zakelijke markt hebben reeds aangegeven Samsung notebooks te willen toevoegen aan het assortiment. Op basis van uitstekende evaringen in de markten voor display solutions en de printingmarkt, zijn de verwachtingen van ons en onze channel partners hooggespannen”, aldus Beernink.

Samsung is in landen zoals Duitsland en Groot-Brittannié al jarenlang succesvol met notebooks vanwege de kwaliteit, prestaties, spraakmakend design en goede service. De klanttevredenheid onder Samsung notebook-gebruikers in het buitenland is hoog. 84% van alle klanten zal bij de aanschaf van een nieuwe notebook opnieuw voor Samsung kiezen.

Bijna 80% van alle notebookcomponenten wordt door Samsung zelf ontwikkeld en geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat er zeer hoge kwaliteitseisen gesteld kunnen worden. Het productieproces en de assemblage heeft Samsung in eigen hand, zodat er goed en snel kan worden ingespeeld op de wensen uit de verkoopkanalen.

Van LCD-displays, chips en mobiele communicatie tot aan accu’s en hard- en optische disk drives, Samsung heeft de productietechnieken, testlabs en kennis zelf in huis. Samsung behoort tot de grootste elektronicamerken ter wereld en Samsung claimt het meest veelzijdige productportfolio in IT en CE.

Het Samsung productportfolio notebooks is vanaf 25 augustus 2008 in Nederland verkrijgbaar.

Bron: Samsung

Update 15 juli 2008: Inmidddels is het eerste Samsung notebook geannonceerd. Lees voor meer informatie en specificaties ons artikel Samsung Q210 notebook introductie.