CookiesSamsung Notebook series 7 Chronos en Ultra

4 januari 2013 14:56 door Hans Wind

Samsung Notebook series 7 Chronos en UltraDe nieuwe Samsung Notebook Series 7 Chronos en de Series 7 Ultra zijn sneller, krachtiger en bieden volgens de fabrikant meer mogelijkheden dan hun voorgangers. Met de 10-vinger multi-touch bediening kunnen gebruikers hun Ultra direct opdrachten geven door het scherm simpelweg aan te raken.

Notebook Series 7 Chronos

De nieuwe Notebook Series 7 Chronos is uitgevoerd in aluminium, is dun (20,9 mm) en licht (2,3 kg). De notebook levert desktop-prestaties dankzij een Intel quad-core i7 processor en 8 GB intern geheugen. De Samsung NP770Z5E-S01NL draait daardoor moeiteloos zware softwareprogramma’s en Full HD-films. Zelfs tegelijkertijd, zodat je thuis of onderweg altijd kunt multitasken. Door de unieke RAM accelerator software kun je bovendien 1,5 keer zo snel internetten en apps gebruiken.

Op het 15,6 inch SuperBright-beeldscherm (300 nit) heb je elk uur van de dag zicht op perfect beeld. De nieuwe Series 7 Chronos draait op Windows 8, waardoor je alle voordelen kunt ontdekken van de multi-touch trackpad. De JBL speakers zorgen voor een krachtig geluid.

Zodra de stijlvolle aluminium behuizing wordt opengeklapt, is de notebook binnen 2 seconden klaar voor gebruik. Vanuit de uit-stand binnen 12 seconden. De harde schijf van maar liefst 1 TB zorgt voor ruim voldoende opslagcapaciteit voor programma’s en bestanden. Ondanks de krachtige specificaties heeft de nieuwe notebook een verrassend laag energieverbruik. Je kunt tot 11 uur werken worden op één laadbeurt.

Series 7 Ultra

Op het multi-touch screen (13,3 inch Full HD) van de Samsung Series 7 Ultra (NP740U3E-S01NL) kun je met tien vingers tegelijk werken. Dat is bijvoorbeeld handig als je gecompliceerde bewerkingen moet uitvoeren, beelden wilt roteren of met tien vingers wilt typen op het scherm. Naast deze nieuwe gebruiksvriendelijke mogelijkheden, is de Series 7 Ultra ideaal voor mensen die graag ‘licht’ op pad gaan. De Ultra is volledig vervaardigd van aluminium.

De nieuwe Ultra draait op Windows 8 en levert krachtige desktop-prestaties vanwege de nieuwste Intel Core i5 processor. De nieuwe Ultra is bovendien heel geschikt om films mee te bekijken, want het scherm is verbluffend helder (350 nit), de beeldkwaliteit is Full HD (1920×1080) en de speakers laten een krachtiger geluid horen. Bovendien kun je met meerdere mensen onderweg genieten van een film, want de kijkhoek is maar liefst 178 graden. Door de opstarttijd van slechts 6 seconden draait binnen no time een nieuwe film.

Samsung Notebook series 7 Chronos en Ultra prijs en beschikbaarheid

De Samsung Series 7 Chronos en Ultra zijn vanaf medio februari in Nederland verkrijgbaar voor de verkoopadviesprijs van 1299 euro voor de NP740U3E-S01NL en 1399 euro voor de NP770Z5E-S01NL.

Bron: Samsung