CookiesSamsung NX10 camera met Amoled en HD video

4 januari 2010 14:45 door Hans Wind

Samsung NX10 camera met Amoled en HD videoDe nieuwe Samsung NX10 digitale camera NX10 wordt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor het eerst getoond. De NX10 is volgens Samsung een innovatieve camera in een slanke body.

De NX10 heeft een snelle autofocus (AF), 14,6 megapixel APC formaat CMOS sensor en een uniek AMOLED-scherm van 3 inch. Hierop kun je zelfs in fel zonlicht de beelden goed bekijken. Ook kun je met de NX10 filmpjes in HD opnemen, zodat je een volledig verhaal kunt creëren. De Samsung NX10 is een klein, licht en ergonomisch ontworpen camera, die je elke dag bij je wilt hebben. Of je nu voor de kleur Noble Black of Titan Silver kiest.

Met een van de snelste autofocus in zijn klasse, mis je geen moment met de Samsung NX10. Samsung’s nieuwe DRIMe II Pro engine en het geavanceerde AF algoritme, zorgen voor een ultrasnelle autofocus met de grotere precisie van contrast autofocus. De compacte Samsung NX10 is in de kern een digitale spiegelreflexcamera. Hiervoor heeft Samsung met succes de APC formaat CMOS sensor geïntegreerd met een verwisselbare lens zonder spiegels. Zo is een slanke en lichtgewicht camera ontstaan, die je makkelijk meeneemt, waar je ook gaat.

Samsung NX10 Amoled schermGlashelder AMOLED-display
Samsung past de AMOLED-displays in steeds meer producten toe. De Samsung NX10 bevat een AMOLED-display van 3 inch. Op dit display verschijnen de beelden glashelder. Zelfs bij fel zonlicht of een schuine inkijkhoek zijn de foto’s en films prima te bekijken. Daarbij hebben de AMOLED-displays een responseratio die 10.000 maal sneller is dan de conventionele LCD-displays, een veel lager energieverbruik en een hoger contrastratio.

“De Samsung NX10 markeert de start van een nieuwe generatie camera’s,” zegt Mr. S.J. Park, CEO van de Samsung Digital Imaging Company. “Uit onze onderzoeken van de afgelopen jaren blijkt dat wat de consument van zijn camera verlangt, verandert. Die veranderende behoeften zie je terug in de Samsung NX10. Want steeds meer mensen willen creatief zijn met hun camera. Zij willen hun camera gebruiken om een verhaal vertellen. Wij hebben daarom onze innovatieve kracht gebruikt om een camera te ontwerpen, waarmee mensen onderweg zo creatief kunnen zijn als zij zelf willen, zonder aan beeldkwaliteit in te boeten.”

Professionele foto’s voor de amateurfotograaf
De Samsung NX10 bevat een scala aan intelligente features, die professionele foto’s voor de amateurfotograaf binnen bereik brengt. Zo bevat de Samsung NX10 vele handmatige instellingsmogelijkheden, maar ook een Smart Auto functie die automatisch de juiste instelling kiest aan de hand van een analyse van de omgeving van de opname. Met de Smart Range functie kun je lichte en donkere gebieden in hetzelfde frame aangeven, terwijl het Supersonic Dust Reduction system ervoor zorgt dat vervelende stofdeeltjes van de beeldsensor wegblijven. De NX10 merkt zelfs op als je met je hoofd dichtbij de camera komt om door de viewfinder te kijken. Dan schakelt het AMOLED-display over op de standby-stand om energie te besparen.

NX10 Specificaties
• Kleuren: Noble Black en Titan Silver
• Beeldsensor: 14,6 Megapixel APS-C CMOS
• Lensvatting: Samsung NX mount
• Scherm: 3 inch AM OLED (VGA)
• Zoeker: Electronische zoeker
• Video: 720p HD ( MP4 H.264)
• ISO: 100-3200
• Flits: ingebouwde Pop-up flits
• OIS: Lens shift
• Stofreductie: Supersonic
• Speciale functies: Smart range, HDMI (Anynet+), Snelle contrast AF, Nieuwe DRIMe II Pro engine en geavanceerde AF algoritme
• Afmetingen: 123 x 87 x 39,8 mm zonder uitschuivende delen van de camera
• Gewicht: 353 gram exclusief batterijen en kaart

Samsung NX10 prijs en beschikbaarheid
De Samsung NX10 is vanaf april 2010 verkrijgbaar met de 18-55IS lenskit voor een verkoopadviesprijs van € 649,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


strong>Update 20 oktober 2010:
Samsung brengt nieuwe firmware updates uit voor de spiegelloze systeemcamera’s NX10 en NX5. Hierdoor kan de innovatieve i-Function lenstechnologie op alle camera’s uit de NX-serie gebruikt worden. Ook gebruikers die met de NX10 en NX5 fotograferen, kunnen de camerasettings nu heel gemakkelijk op de lens zelf aanpassen.

Terwijl de conventionele lenzen passief blijven bij het bedienen van de camera’s, is de i-Function lens een proactieve lens die communiceert met de camerabody. Fotografen hebben totale controle over het beeld met handmatige settings, waardoor zij snel en eenvoudig beelden kunnen vastleggen. Ook biedt de lens speciale settings die zijn geoptimaliseerd voor de lens die wordt gebruikt.

Om te garanderen dat elke fotograaf de beste foto kan maken, bieden van nu af aan alle NX-system lenzen de mogelijkheid om de i-Function technologie te gebruiken. De speciale i-Function knop op de lens geeft toegang tot veelgebruikte instellingen, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en witbalans. Zo kunnen fotografen makkelijker en sneller de juiste setting instellen. Als je de i-Function knop indrukt, worden de instellingen op het scherm grafisch weergegeven. Vervolgens kun je met de focusring de instellingen eenvoudig aanpassen. De firmware update zorgt daarnaast voor een hogere autofocussnelheid, zodat je het perfecte moment niet hoeft te missen.

De NX-system firmware update is geschikt voor een reeks van innovatieve lenzen en accessoires die de gebruikservaring verder verbeteren. De line-up bevat onder andere een compacte zoom 20-50 mm i-Function lens die een hoge beeldkwaliteit combineert met draagbaarheid. De kleine en lichte 20 mm breedhoek Pancake lens bevat een nieuwe gebruikersinterface voor de i-Function lenstechnologie. Voor minder lensvertekeningen is de Lens Distortion Compensation (LDC) toegepast op de NX system lenzen. Tot slot kunnen fotografen met de optionele GPS tracker de exacte geografische locatie van hun opnamen direct vastleggen door de coördinaten en de plaatsnaam te taggen.

De firmware update kan gedownload worden op www.samsung.com (Service/Dowloadcentrum).


Samsung NX10 prijs vergelijking