CookiesSamsung NX1100 systeemcamera

23 april 2013 11:58 door Hans Wind

Samsung NX1100 systeemcameraDe Samsung NX1100 is een compacte systeemcamera met ingebouwde Wi-Fi verbinding. Iedereen kan volgens de fabrikant met de NX1100 heel makkelijk hoogwaardige foto’s maken. Met de Samsung NX1100 leg je alles om je heen vast en bewerk je de beelden vervolgens op de camera en deel je alle plaatjes direct via Wi-Fi op Facebook, Instagram of e-mail. Video opnemen kan in Full HD.

De nieuwe NX1100 systeemcamera is de opvolger van de NX1000 en heeft een 20,3 megapixel BSI CMOS sensor, die ieder beeld tot in detail en in natuurgetrouwe kleuren vastlegt ook als de lichtomstandigheden niet ideaal zijn. Door het grote ISO-bereik (ISO100-12800) maak je altijd scherpe foto’s.

De NX1100 levert scherpe beelden af in Full HD (1080/30p). Een preview van de gemaakte foto’s en video’s bekijk je onderweg alvast op het 3.0 inch VGA scherm. Vervolgens kun je verder fotograferen of je op de camera creatief uitleven op de reeds gemaakte foto’s. Je doet dat met één van de vele fotobewerkingsmogelijkheden op de camera.

Samsung NX1100 achterkantGelouterde fotografen kiezen voor handmatige instellingen en beginnende fotografen gaan voor de Smart Mode. Je hebt keuze uit 14 automatische instellingen, zodat je kunt fotograferen zoals jij wilt. Kies bijvoorbeeld voor Creative Shot, Landscape, Light Trace of Action Freeze – daarmee maak je een hele rits foto’s achter elkaar die je vervolgens kunt samenvoegen in één ‘bewegende’ foto. Het levert bijzondere actiefoto’s op. Ideaal voor op het voetbalveld, een racecircuit of een acrobatisch kunstje in het park. De NX1100 systeemcamera kun je bovendien eenvoudig ‘uitbouwen’ zodra je bijvoorbeeld op reis gaat en meer zoombereik wilt hebben. Dan verwissel je de huidige lens voor een lens met extra zoom, die afzonderlijk verkrijgbaar is.

Delen via Wi-Fi

Het delen van je foto’s en video’s is met de Samsung NX1100 erg gemakkelijk. Download eerst de Samsung Smart Camera app op je mobiele telefoon. Via de AutoShare functie staan direct alle foto’s op je mobiele telefoon. Vervolgens deel je met de ingebouwde Wi-Fi verbinding alle foto’s en video’s direct vanaf de camera via Facebook, YouTube of e-mail. Of stream via All Share Play de beelden draadloos naar je TV, waardoor je je eigen Full HD video op je TV aan je vrienden en familie kunt laten zien.

Samsung NX1100 prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX1100 is vanaf nu verkrijgbaar in wit en zwart voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. Je krijgt bij aankoop van de NX1100 een externe flitser en 20-50mm kitlens cadeau.

Bron: Samsung