CookiesSamsung NX200 met HD video

1 september 2011 13:25 door Hans Wind

Samsung NX200 met HD videoDe Samsung NX200 is een compacte systeemcamera NX200 met een 20,3 megapixel APS-C sensor en groot ISO-bereik.

Met de Samsung NX200 hoef je volgens de fabrikant niet te kiezen tussen design en kwaliteitsfoto’s. Het compacte en lichtgewicht metallic design maakt van deze systeemcamera een eyecatcher. Met i-Function 2.0, snel fotograferen en Advanced Auto Focus, garandeert de NX200 dat elke foto slaagt, waardoor je je creativiteit de vrije hand kunt geven. De 20,3 megapixel APS-C sensor die Samsung zelf heeft ontwikkeld, biedt de hoogste resolutie in compacte systeemcamera’s. Deze sensor zorgt voor een kwaliteitsfoto waarop elk detail zichtbaar is. Met de NX200 is voor elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik.

Samsung NX200 achterkantOm elke split-second vast te kunnen leggen heeft de Samsung de NX200 een 100ms Advanced Auto Focus snelheid. Dankzij Fast Boot en de mogelijkheid om zeven beelden per seconde te maken. Bovendien kun je in 400 milliseconde van shot naar shot gaan. Met het grote ISO-bereik (100-1280, in zeven stappen) maakt de camera beelden in levensechte kleuren en met haarscherpe details. Ook in donkere situaties of bij het fotograferen van bewegende objecten.

Gemakkelijk in gebruik

Ondanks de hoogwaardige features, is de camera eenvoudig in het gebruik. Zo kun je de foto’s onmiddellijk bekijken op het scherpe 3 inch VGA AMOLED display. De intuïtieve ‘Smart Panel’ gebruikersinterface met ‘Hot Keys’ naar de belangrijkste functies maakt het navigeren door het menu eenvoudig, zelfs voor degenen die de camera voor het eerst gebruiken.

Samsungs i-Function 2.0 lens maakt de bediening nog gemakkelijker. Op de lens kun je de camera-instellingen in een handomdraai aanpassen, waardoor je creativiteit wordt gestimuleerd. Door simpelweg de i-Function knop en de ring op de lens te gebruiken, schakel je snel en gemakkelijk tussen shutter speed, aperture, EV, WB, en ISO. Met de vernieuwde i-Function 2.0 op de NX200 kun je ook zes verschillende Smart Filters en de intelli-zoom op de lens bedienen.

De serie Samsung i-Function lenzen bestaat momenteel uit negen lenzen, waaronder nieuwe lenzen met een brandpuntsafstand van 18-200 mm, 16 mm, 60 mm en 85 mm.

Creativiteit met de NX200

De Samsung NX200 daagt elke fotograaf uit te experimenteren. In totaal bevat de NX200 tien Smart Filter-effecten, waarmee je creatieve beelden kunt schieten zonder een filter te hoeven verwisselen. Met de Magic Frame-technologie kun je de foto’s in dertien verschillende frames plaatsen. Zo kun je van een foto een tijdschriftcover maken of een vakantiefoto een zomers gevoel meegeven.

Dankzij de nieuwe panoramafunctie kun je indrukwekkende landschappen vastleggen, zonder een detail te missen. Ook kun je het beeld in een 3D-foto omzetten, waarmee je het onderwerp tot leven brengt. Met de Sound Picture-functie kun je zelfs een ‘sound bite’ opnemen. Zo herinner je later niet alleen het beeld, maar ook het geluid dat bij dat mooie moment hoorde. Tot slot kan de Samsung NX200 meer dan fotograferen. Je kunt er ook video in HD TV kwaliteit (1920X1080/30p (H.264) met stereogeluid mee opnemen.

Samsung NX200 prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX200 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 849,- inclusief B.T.W.

Bron: Samsung

 
Samsung NX200 prijs vergelijking