CookiesSamsung NX2000 20 megapixel smart camera

2 mei 2013 09:21 door Hans Wind

Samsung NX2000 20 megapixel Smart cameraDe Samsung NX2000 is een nieuwe 20 megapixel systeem camera. Met de Samsung NX2000 leg je alles om je heen in hoogwaardige kwaliteit vast, bewerk je de foto’s direct op je camera en deel je alle perfecte plaatjes via Wi-Fi op Facebook, Instagram of e-mail. Video kun je opnemen in Full HD.

De nieuwe NX2000 Smart camera heeft een 20,3 MP ASP-C CMOS sensor, die alle beelden tot in het kleinste detail vastlegt. De camera is volgens de fabrikant snel, geruisloos en kleuren worden natuurlijk vastgelegd. Door het grote ISO-bereik (ISO100-25600) maak je goed belichte foto’s, ongeacht de lichtomstandigheden. Dankzij de korte sluitertijd van slechts 1/4000 seconde leg je ook snel bewegende objectenscherp vast.

De camera heeft een 3,7 inch WVGA Full touchscreen. Ervaren fotografen kunnen kiezen voor handmatige instellingen en beginnende fotografen gaan voor de Smart modus. Je hebt keuze uit 14 automatische instellingen, zodat je kunt fotograferen zoals jij wilt. Met bijvoorbeeld Action Freeze maak je een hele rits foto’s achter elkaar die je vervolgens kunt samenvoegen in één ‘bewegende’ foto. Dat levert bijzondere actiefoto’s op. Je kunt er ook voor kiezen om een hele serie foto’s achter elkaar te maken met 8fps fast continuous shooting. Op het touch screen kun je foto’s direct bewerken.

Samsung NX2000 achterkantDe Samsung NX2000 komt met de fotobewerkingssoftware Adobe Photoshop Lightroom 4.

12 lenzen

De Samsung NX2000 Smart camera kun je uitbreiden met één van de 12 verwisselbare lenzen: van zoomlenzen tot portretlenzen en groothoeklenzen. Met i-Function kun je het diafragma en de sluitertijd van de specifieke lenzen instellen, zodat je je creativiteit tijdens het fotograferen de vrije loop kunt laten gaan.

Met de NX2000 kun je acties ook als foto of video vastleggen in 3D. Je hoeft dan alleen de nieuwe Samsung 45 mm 2D/3D lens (los verkrijgbaar) te bevestigen om alles driedimensionaal te registreren. Vervolgens kun je de beelden direct afspelen op je 3D TV.

Delen vanaf de camera

Het delen van foto’s en video’s is met de Samsung NX2000 eenvoudig. Als je de Samsung Smart Camera app download, worden via de AutoShare-functie op de NX2000 alle foto’s direct doorgestuurd naar je mobiele apparaten. Je hebt altijd een back-up én je kunt de foto’s vanaf je Smartphone versturen naar je vrienden.

Het is misschien nog makkelijker om direct vanaf de NX2000 alle nieuwe foto’s en Full HD-video’s te versturen naar anderen. De Smart camera heeft een ingebouwde Wi-Fi verbinding zodat foto’s en video’s direct via Facebook, YouTube of e-mail bij je vrienden belanden. Via een druk op de Direct Link-knop deel je direct vanaf de camera jouw fotoresultaten. Het enige wat je hoeft te doen is met de NX2000 inloggen bij een beschikbaar Wi-Fi netwerk.

Met de Samsung NX2000 kun je de overdracht van foto’s en video’s ook opzetten via Near Field Communication (NFC)technologie. Je hoeft dan enkel de NX2000 tegen een Smartphone of tablet aan te houden die NFC ondersteunen. De foto’s en video’s worden dan direct overgezet.

Samsung NX2000 prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX2000 is vanaf juni verkrijgbaar in wit, zwart en roze. De verkoopadviesprijs bedraagt 649 euro.

Bron: Samsung