CookiesSamsung NX300 systeemcamera

3 januari 2013 21:21 door Hans Wind

Samsung NX300 systeemcameraDe nieuwe Samsung NX300 is een slimme systeemcamera die, volgens de fabrikant, iedereen in staat stelt eenvoudig professionele foto’s te maken. Het resultaat – al dan niet ontstaan dankzij één van de 14 automatische instellingen – kun je direct met je Facebook-vrienden delen. De nieuwe NX 45mm F1.8 2D/3D lens is bovendien het eerste one-lens systeem ter wereld. Met deze bijzondere lens kun je foto’s én video in 3D vastleggen.

De Samsung NX300 heeft een retro-design in zwart of wit. De basis voor deze camera wordt gelegd door een nieuwe 20,3 Megapixel APS-CMOS sensor die ieder beeld tot in detail vastlegt en zorgt voor natuurgetrouwe kleuren. Bovendien mis je geen enkel moment meer dankzij het nieuwe hybride Auto Focus systeem dat snel en accuraat scherp stelt. Met één ‘klik’ leg je de foto supersnel (1/6000 seconden sluitertijd) vast. Ook kun je een hele rits foto’s achter elkaar maken door middel van de 8,6 beelden per seconde continue afdruk-modus.
Samsung NX300 witOok bij invallende duisternis of een romantisch diner maak je met de Samsung NX300 professionele shots. Door het grote ISO-bereik (ISO100-25600) kun je onder alle lichtomstandigheden scherpe foto’s maken.

Zodra je de nieuwe Samsung 45mm 2D-3D lens bevestigt aan de NX300 worden de mogelijkheden groter. Want met deze lens kun je in hoge kwaliteit (1080p) foto’s maken in 2D en 3D. De Samsung 45mm 2D/3D lens is bovendien het eerste one-lens systeem waarmee je óók video’s in 3D kunt opnemen.

Beginnende fotografen kunnen kiezen voor de Smart Mode met 14 automatische instellingen zoals Creative Shot, Landschap, Lichtspoor of een zogeheten ‘freeze’ shot. Daarmee kun je actiefoto’s maken op het voetbalveld of op een racecircuit. De sluitertijd en het diafragma worden automatisch ingesteld. Met de i-Depth functie kun je op de lens de diepte van het beeld veranderen. Zo kun je altijd blijven focussen op datgene wat je wilt fotograferen. Ook als je tussendoor een andere instelling wilt uitproberen.

Direct online met de Samsung NX300

Samsung heeft de Wi-Fi-technologie van haar smartphones toegepast op de NX300. Het gebruik van Wi-Fi is simpel: download de Samsung Smart Camera app op je smartphone of tablet (de app is beschikbaar voor Android & iOS) en maak een veilige verbinding tussen de twee apparaten. Vervolgens importeer je de foto’s via een autolink direct op je smartphone of tablet. Je kunt de foto’s ook direct vanaf de camera bijvoorbeeld via Facebook delen, via e-mail versturen of een back-up maken. Met deze mogelijkheid stimuleert Samsung de behoefte om beelden direct met vrienden en familie te delen.

Samsung NX300 prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX300 is in de kleuren zwart en wit vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs bedraagt 799 euro.

Bron: Samsung