CookiesSamsung NX5

16 juni 2010 10:24 door Hans Wind

Samsung NX5De Samsung NX5 wordt het nieuwe instapmodel van Samsung systeemcamera’s. De NX5 staat, net als de andere camera’s uit de NX-serie, voor een compact formaat, een laag gewicht en alle technische mogelijkheden voor creatieve fotografie op hoog niveau.

Met de Samsung NX5 wordt de stap naar creatieve fotografie volgens de fabrikant makkelijker en aantrekkelijker dan ooit. De nieuwe systeemcamera is compact, zijn uitrusting royaal en het handzame design goed doordacht. Met objectieven die net als bij een spiegelreflexcamera verwisselbaar zijn, biedt de NX5 voor elke fotografische uitdaging de optimale technische mogelijkheden. Ook bij een kleiner budget.

Samsung verlaagt met de NX5 de drempel voor verfijnde fotografie. De NX5 is klein en licht genoeg om altijd paraat en inzetbaar te zijn, alsof het een compactcamera is. De hoogontwikkelde technologie levert echter een duidelijk betere beeldkwaliteit. Net als zijn grote broer, de NX10, zet ook de NX5 in op een CMOS sensor met APS-C formaat, dat voorheen alleen voor spiegelreflexen werd gebruikt.
Met een krachtige autofocus en elektronische precisiezoeker opent de NX5 de deur naar een scala aan fotografische mogelijkheden, terwijl ook fotoplezier in alle opzichten de ruimte krijgt. Deze compacte camera overtuigt dan ook niet alleen door de intelligente functies en de haarscherpe beeldkwaliteit, maar ook door een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding.

Uitrusting van de Samsung NX5
De NX5 is het vervolg op het succesverhaal van de NX-systeemcamera’s. In tegenstelling tot de NX10 beschikt de nieuwe camera over een TFT-scherm van 3 inch (7,62 centimeter). Met zijn elektronische zoeker biedt de NX5 toch alle fotografische mogelijkheden van de royaal uitgeruste systeemcamera. Aanvullend is een ruim assortiment Samsung accessoires verkrijgbaar, waaronder verwisselbare lenzen, flitsers en draagtassen.

Samsung NX5 Specificaties
• Kleuren: Noble Black en Titan Silver
• Beeldsensor: 14.6M APS-C CMOS
• Mount: Samsung NX Mount
• Display: 3.0 inch LCD QVGA
• Zoeker: Elektronische viewfinder QVGA
• Video: 720p HD (MP4. H.264)
• Afmeting & gewicht: 123 mm x 87 mm x 39,8 mm (zonder de uitschuivende delen van de camera) 345 g (zonder batterijen en kaart)
• ISO: 100 – 3200
• Flits: Ingebouwde Pop-up Flash
• OIS: Lens shift
• Smart range
• HDMI (Anynet +)
• Snelle contrast AF
• Nieuwe DRIMe II Pro engine en geavanceerd AF algoritme

Samsung NX5 prijs en beschikbaarheid
De Samsung NX5 in zwarte uitvoering is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,- inclusief BTW. De camera is beschikbaar vanaf juni 2010.

Bron: Samsung

Update 20 oktober 2010:
Samsung brengt nieuwe firmware updates uit voor de spiegelloze systeemcamera’s NX10 en NX5. Hierdoor kan de innovatieve i-Function lenstechnologie op alle camera’s uit de NX-serie gebruikt worden. Ook gebruikers die met de NX10 en NX5 fotograferen, kunnen de camerasettings nu heel gemakkelijk op de lens zelf aanpassen.

Terwijl de conventionele lenzen passief blijven bij het bedienen van de camera’s, is de i-Function lens een proactieve lens die communiceert met de camerabody. Fotografen hebben totale controle over het beeld met handmatige settings, waardoor zij snel en eenvoudig beelden kunnen vastleggen. Ook biedt de lens speciale settings die zijn geoptimaliseerd voor de lens die wordt gebruikt.

Om te garanderen dat elke fotograaf de beste foto kan maken, bieden van nu af aan alle NX-system lenzen de mogelijkheid om de i-Function technologie te gebruiken. De speciale i-Function knop op de lens geeft toegang tot veelgebruikte instellingen, zoals diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en witbalans. Zo kunnen fotografen makkelijker en sneller de juiste setting instellen. Als je de i-Function knop indrukt, worden de instellingen op het scherm grafisch weergegeven. Vervolgens kun je met de focusring de instellingen eenvoudig aanpassen. De firmware update zorgt daarnaast voor een hogere autofocussnelheid, zodat je het perfecte moment niet hoeft te missen.

De NX-system firmware update is geschikt voor een reeks van innovatieve lenzen en accessoires die de gebruikservaring verder verbeteren. De line-up bevat onder andere een compacte zoom 20-50 mm i-Function lens die een hoge beeldkwaliteit combineert met draagbaarheid. De kleine en lichte 20 mm breedhoek Pancake lens bevat een nieuwe gebruikersinterface voor de i-Function lenstechnologie. Voor minder lensvertekeningen is de Lens Distortion Compensation (LDC) toegepast op de NX system lenzen. Tot slot kunnen fotografen met de optionele GPS tracker de exacte geografische locatie van hun opnamen direct vastleggen door de coördinaten en de plaatsnaam te taggen.

De firmware update kan gedownload worden op www.samsung.com (Service/Dowloadcentrum).


Samsung NX5 prijs vergelijking