CookiesSamsung gebogen OLED TV prijs 8.999 dollar in VS

14 augustus 2013 09:16 door Hans Wind

Samsung gebogen OLED TV prijs 8.999 dollar in VSVanaf 14 augustus is de 55 inch Samsung OLED TV met gebogen scherm, die in de VS modelnummer KN55S9C heeft gekregen, beschikbaar in de VS voor een prijs van 8.999 dollar. Dat is aanzienlijk lager dan de prijs die LG vorige maand voor haar 55EA9800 curved OLED in de VS aankondigde, die prijs was namelijk 14.999 dollar.

Een verschil van 6.000 dollar is toch wel erg groot voor hetzelfde formaat OLED TV en we zijn natuurlijk benieuwd naar de reactie van LG USA die ongetwijfeld zal volgen.

De prijs is overigens niet het enige verschil tussen de LG en Samsung OLED TV. De twee leveranciers passen verschillende OLED systemen toe in hun televisietoestellen. Samsung gebruikt het RGB OLED systeem het LG systeem gaat door het leven als WRGB of WOLED. Daarnaast gebruiken deze fabrikanten ook nog van elkaar afwijkende systemen voor 3D weergave.

Wanneer u de verschillen tussen beide systemen in meer detail wilt bekijken dan kan dat in het artikel LG OLED TV en Samsung OLED TV: de verschillen.

Meer details over de Samsung OLED TV zijn te vinden op de Samsung USA website. Informatie over de LG 55EA9800 staat op de LG USA website.

LG en Samsung hebben kennelijk besloten om voorlopig alleen gebogen OLED schermen uit te brengen. Een gebogen TV scherm heeft echter niet alleen voordelen, zoals de fabrikanten suggereren. Wat ons betreft moet de keuze tussen een plat of gebogen OLED TV scherm aan de consument gelaten worden.