CookiesSamsung PL70 en PL55 digitale camera’s met HD video

20 juli 2009 12:47 door Hans Wind

Samsung PL70 en PL55 digitale camera's met HD videoSamsung heeft haar PL-serie van gebruiksvriendelijke compactcamera’s met de introductie van de Samsung PL70 en PL55 uitgebreid. Beide zijn 12,2 megapixelcamera’s met 5x optische zoom en een fraai design. Met deze camera’s legt iedereen zijn mooiste momenten met het grootste gemak vast. Ook in de beste filmkwaliteit, want de PL70 filmt in 720p HD TV kwaliteit video die via een apart verkrijgbare HDMI-adapter op een HDTV zijn af te spelen. De camera maakt gebruik van H.264 compressie, een geavanceerde codec waarmee gebruikers langer kunnen blijven doorfilmen. Met de PL55 maak je high-quality MJPEG video’s met een resolutie van 640×480.

Met de 28 mm groothoeklens op de Samsung PL70 past elk adembenemend landschap in het kader. De Samsung PL55 heeft een standaard 35 mm lens. Beide compactcamera’s hebben een krachtige 5x optische zoom en beeldstabilisatie, waardoor trillingen en bewogen beeld worden voorkomen. Foto’s blijven haarscherp. De PL70 is uitgerust met Dual Image Stabilization, een combinatie van optische en digitale stabilisatietechnologie.

De PL55 heeft met Digital Image Stabilization deze digitale technologie. Gebruikers kunnen zonder PC direct op de camera hun foto’s van een digitaal kader voorzien. Alle fotoresultaten zijn direct goed te bekijken op het LCD-display. Het LCD display van de PL70 is 3 inch en de PL55 heeft een 2,7 inch LCD-scherm.

De PL70 en PL55 hebben een aantal intuïtieve en slimme features waardoor fotograferen en foto’s bekijken gemakkelijk is. Zo zijn deze camera’s voorzien van de Auto shooting-modus, een geavanceerde setting waarmee de camera’s zich automatisch instellen op één van de elf scene-modi. De camera’s stellen vanzelf de juiste belichting in bij elk te fotograferen object. Wanneer je klaar bent met fotograferen, is het Smart Album op de camera’s een handige tool. In het Smart Album selecteer en zoek je specifieke foto’s op kleur, formaat, thema en tijdstip waarop de foto gemaakt is.

De Samsung PL70 bevat de geavanceerde Smart Face Recognition-technologie waarmee de camera automatisch 10 ingegeven gezichten van familie en vrienden op het interne geheugen opslaat. Bij het maken van een portret, herkent de PL70 vanzelf of het gezicht in het kader hetzelfde is als één van de tien opgeslagen portretten en stelt automatisch in op focus en belichting. Met de Smart Face Recognition-technologie zoek je razendsnel en gemakkelijk naar portretten in je opgeslagen foto’s. Het Perfect Portrait System van Samsung is geïntegreerd in zowel de PL70 als de PL55 en bevat Face Detection, Smile Shot, Blink Detection en Beauty Shot.

Samsung PL70 en PL55 prijs en beschikbaarheid
De Samsung PL70 is vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar in de kleuren: zwart, zilver, rood en roze voor een verkoopadviesprijs van € 229,- inclusief BTW.
De PL55 is vanaf augustus 2009 verkrijgbaar in de kleuren: zwart, zilver, rood en blauw voor een verkoopadviesprijs van € 159,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung PL55 prijs vergelijking

Samsung PL70 prijs vergelijking