CookiesSamsung prominent aanwezig op IFA Berlijn

1 september 2006 11:48 door Hans Wind

Samsung Blu-ray BD-P1000Samsung Electronics is prominent aanwezig op de IFA 2006 in Berlijn en presenteert onder andere het Home Theater System HT-XQ100, de LCD-TV LE40M91 en de plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD. De moeite waard is ook de Samsung BD-P1000, de eerste Blu-ray Disc-speler (zie afbeelding) voor de Europese markt waarmee High Definition televisiekijken vele malen helder, scherper en contrastrijker beloofd te worden.

Gee-Sung Choi, president en CEO Digital Media Business van Samsung Electronics Ltd. verklaarde tijdens zijn Keynote speech: We maken een soort digitale renaissance mee, waarbij onze producten meer dan ooit gericht zijn op het creéren van consumentenervaringen. High Definition content, verleidelijk design en nieuwe productinteracties zijn de kenmerkende aspecten van deze fase in de digitale ervaring.’ Volgens Choi is dat vooral te merken in producten van Samsung voor entertainment thuis en daarbuiten. Het gaat daarbij om HDTV’s, Blu-ray Disc-spelers, Home Theater Systems en de nieuwste soort mobiele toepassingen.’

Samsung toont op de IFA 2006 een grote reeks producten, waarvan veel ook in Nederland op de markt komen.


40 inch LCD-televisie LE40M91
Een contrastratio van 10.000:1 en een zeer hoog aantal kleurwaarden leveren een helder en haarscherp beeld op. De 40 inch LCD-televisie LE40M91 beschikt over LED Backlight Technology, een technologie die dit jaar een prestigieuze Video Innovation Award van EISA in de wacht sleepte.

Plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD
De ‘Black Panel- en FilterBright’-technologieén maken het beeld van de nieuwste Samsung plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD levendiger onder alle lichtomstandigheden.

Digital audio player YP-K5
De YP-K5 is een digital audio player vol geluids-, foto- en mediabestanden. Gebruik de YP-K5 als wekker, als radio of als soundtrack bij het bekijken van foto’s. Met de YP-K5 kan iedereen meegenieten van een kleurrijk display en warm geluid uit een slide-speaker met dezelfde grootte als de audio player zelf.

Home Theater System HT-XQ100
Geluid en beeld op Dolby Surround bioscoopniveau door een 5.1.-kanaals speakersysteem en een HDMI-verbinding. Een verbinding die voor de volle 100% geluid en beeld doorgeeft. Het zo goed als draadloze Home Theater System HT-XQ100 is een lust voor oog en oor én winnaar van een EISA-award dankzij bovengenoemde HDMI-verbinding en de USB-poortaansluitingen.

Blu-ray-Discspeler BD-P1000
Samsung lanceert met de BD-P1000 ’s werelds eerste Blu-ray-Discspeler. Eindelijk kan High Definition-beeld echt als High Definition afgespeeld worden in resoluties van 720p, 1080i en 1080p. En dat betekent dat je films en televisie kunt bekijken met 2 tot 5 keer beter, scherper en levendiger beeld.

Dit jaar zijn vier producten en een innovatietechniek bekroond met EISA Awards: het Home Theater System HT-XQ100, de Ultra Mobile PC Q1, de Mini Smart Photo Printer SPP-2040B en de Video Innovation Award voor de LCD LED Backlight Technology.